TV PREPORUKA: Jake priče, jake teme za ponedeljak uveče

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  TV PREPORUKA: Jake priče, jake teme za ponedeljak uveče

  MANGUS

  Od 20.00 na drugom programu RTS-a. Magnus Karlsen, poznat kao “šahovski Mocart”, postao je šahovski velemajstor u dvadesetdrugoj goini. (Magnus, 2016).

  Za razliku od mnogih šahovskih majstora, ne odlikuje se samo urođenom veštinom i izvanrednom memorijom već i kreativnošću i intuicijom.

  Pamćenje poteza i procenjivanje jednog šahistu mogu odvesti vrlo daleko. Ali Magnusovo putovanje dokazuje da postoje i drugi elementi igre, oni koji se ne mogu ni izmeriti ni proceniti.

  Već od detinjstva, kao čudo od deteta, Magnus je želeo da postane šahovski prvak. Dok su većini igrača neophodni strogi uslovi da bi usavršili svoje veštine, Magnusova briljantnost se najjače ističe u krugu porodice, kao izvoru ljubavi i podrške.

  Kroz veliki broj arhivskih i kućnih snimaka, reditelj otkriva neobičnu i brzu putanju tog mladog čoveka na putu do šahovskog vrha (pratio ga je od njegove 13. godine). Publika tako može ne samo da zaviri u tu zatvorenu zajednicu, već i neposredno da učestvuje u sazrevanju modernog genija.

  Režija: Bendžamin Ri

  DECENIJA (NE) NORMALIZACIJE

  Od 20.00 na TV N1. Dokumentarni film Adama Santovca “Decenija (ne)normalizacije” večeras u 20 časova na N1 televiziji.

  Deset je godina od proglašene nezavisnosti, u kojoj državi žive Srbi sa Kosova? Ima li za Srbe budućnosti na Kosovu?  Pogledajte priče kosovskih Srba.

   

  DUHOVI ISMAILA

  Od 22.48 na Drugom programu RTS-a. Priča prati Ismaila Vijara, reditelja koji započinje snimanje novog filma, inspirisanog svojim bratom diplomatom za koga veruje da je špijun.(Ismael’s Ghosts, 2017)

  Pošto je bio uveren da je Silvija mrtva, njen povratak ga dovodi do ludila, zbog čega napušta snimanje i odlazi u porodičnu kuću u Rubeu. Vijarev život doživljava sunovrat, sada živi kao pustinjak opkoljen svojim duhovima.

  Uloge: Matje Amalrik, Marion Kotijar, Šarlot Gensbur… Režija: Arno Deplešen

  BLEKTORN

  Od 23.00 na Radio-televiziji Vojvodine. Film legendarnog glumca Sema Šeparda, koji ovde igra čuvenog odmetnika Buča Kasidija, za koga se, pak, veruje da je, zajedno sa Sandens Kidom, ubijen u Boliviji.

  U filmskoj verziji reditelja Matea Hila, Buč Kasidi je navodno preživeo obračun sa bolivijskom vojskom. Mirno je živeo još 25 godina pod imenom Džejms Blektorn u udaljenom bolivijskom selu, a onda saznaje da je posle bekstva iz Amerike dobio sina i želi da ga upozna pre nego što umre.

  Na tom putu isprečiće mu se mladi rudarski inženjer i policijski inspektor, koji je svojevremeno krenuo za Kesidijem u Južnu Ameriku.

  Sem Šepard, Eduardo Norijega , Stiven Rija, Magali Solijer , Kristijan Merkado.

  STRELAC

  Od 21.00 na TV O2. Džim Terijer je bivši specijalac i agent obaveštajne službe koga proganja prošlost. Osim što se bori sa posttraumatskim sindromom, Džim mora da skine i ljagu sa svoga imena. Jedina svetla tačka u njegovom životu je stara ljubav kojoj želi da se vrati. Ali pre toga, Džima čeka niz obračuna širom Evrope.

  Uloge: Šon Pen, Havier Bardem, Idris Elba, Džasmin Trinka Režija: Pjer Morel

  ZATOČENICI SUNCA

  Od ponoći na TV O2. Mladi američki arheolog je početnik, uvučen u opasnu ekspediciju, duboko ispod neprolaznog egipatskog peska. Bežeći od smrtonosnih zamki i drevnih čudovišta, ekspedicija otkriva tajnu stariju od istorije i opasnosti koje prevazilaze maštu. “Spavači” su probuđeni. Bogovi su ustali. I odbrojavanje do kraja sveta je počelo…

  Uloge: Džon Ris-Dejvis, Dejvid Čarvet, Karmen Čaplin Režija: Rodžer Kristijan

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: Youtube

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE