Turističke agencije gotovo bez prodatih aranžmana

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Turističke agencije gotovo bez prodatih aranžmana

  Ako izostane oko 50 miliona Rusa koji svake godine putuju u najposećenije turističke zemlje, u turizmu se mogu očekivati novi poremećaji.

  Tek što je sektor turizma odahnuo od dvogodišnje krize izazvane pandemijom i rezervacije počele da pristižu, najnovija rusko-ukrajinska kriza unela je opet nemir.

  U januaru, prema istraživanju Evropske komisije za putovanja, rezervacije aranžmana u EU porasle su za 280 odsto i iako je samo jedan procenat onih koji su platili i smeštaj i prevoz, izgledalo je da oporavak počinje.

  U ovom trenutku situacija je sasvim drugačija. U prvih nekoliko dana od početka ove krize, kako pokazuju podaci domaćih agencija, putnici su gotovo prestali da se interesuju za putovanja.

  Sve više je onih koji smatraju da bi trebalo još sačekati dok se situacija ne smiri, jer je mnogo nepoznanica i neizvesnosti, a to nisu uslovi pod kojima se planiraju putovanja.

  Direktor Jute Aleksandar Seničić kaže da ukrajinska kriza u ovom trenutku još ne utiče na naše građane, ali da sve zavisi od toga da li će se ona uskoro završiti.

  “Posredno će sigurno imati uticaj. Pre svega treba imati u vidu da oko 50 miliona Rusa godišnje putuje na gotovo sve destinacije i ukoliko se dogodi da bude masovnih otkazivanja rezervacija, možemo očekivati neke poremećaje.”

  Oni su već bili rezervisali ogromne kapacitete u Egiptu, Grčkoj Turskoj, Crnoj Gori, ali i Abaniji i na francuskoj rivijeri i sada se postavlja pitanje hoće li to ostati tako, da li će turisti iz Rusije posle krize uopšte ići na ove destinacije. Može se desiti da bude i sniženja cena, ali to je sada nezahvalno prognozirati, napominje Seničić.

  Izvor: Politika

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE