Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ministarka očekuje: Ovo će biti najuspešnija turistička sezona zahvaljujući vaučerima

  Ministarka turizma, trgovine i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je da će „ovo biti najuspešnija turistička sezona zahvaljujući vaučerima“.

  „Suočili smo se sa problemom nedostatka turističkih kapaciteta i zato smo produžili korišćenje vaučera do 30. novembra, ugostitelji mogu da predaju zahtev za refundaciju do 10. decembra“, rekla je Matić za današnje Večernje novosti.

  Ona je navela i da je „devizni priliv Srbije od turizma sada za 45 odsto veći u odnosu na isti period prošle godine, koja je bila rekordna i donela našoj zemlji 1,5 milijardi evra“.

  Bolja turistička sezona: Više stranaca posećuje Srbiju

  „Imamo drastičan skok gostiju iz inostranstva, a posmatrajući broj noćenja, stranaca ima više za 97,6 odsto nego prošle godine. I dalje su dominantni gosti iz Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, ali ima i dosta turista iz Turske“, rekla je Matić.

  Kako je istakla, „uspeli smo da se dobro pozicioniramo na regionalnom nivou i sada se vide rezultati tog rada“.

  Kakvo je interesovanje za vaučere i ko ima pravo na njih?

  Inače, pravo na vaučere za letovanje u Srbiji imaju penzioneri, nezaposlena lica, odnosno korisnici posebnih novčanih naknada, zaposleni građani, čija primanja ne prelaze 70.000 dinara, ratni vojni invalidi i civilni invalidi, poljoprivrednici i studenti.

  Građani koji su početkom godine dobili vaučer od 5.000 dinara mogu takođe da se prijave kako bi dobili razliku od 10.000 dinara.

  Uslov je da prijava bude podneta najkasnije 30 dana pre početka aranžmana, kao i da se potrebna dokumentacija predaje lično.

  Više od 200.000 prijava za turističke vaučere

  Izvor: Beta/Večernje novosti

  Foto: Beta/Emil Vaš

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE