Tržni centri, aerodrom, Er Srbija: Sve lažne dojave o bombi sa istog servisa

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Tržni centri, aerodrom, Er Srbija: Sve lažne dojave o bombi sa istog servisa

  Lažne dojave o bombi, koje su stigle na adrese tri tržna centra u Beogradu i jednog u Nišu, poslate su sa istog imejl servisa kao i pretnje koje su u prethodnom periodu u nekoliko navrata upućene Aerodromu “Nikola Tesla” i kompaniji Er Srbija, saopštio je MUP.

  Ministarstvo policije saopštilo je da su tokom dana sa imejl adrese servisa “Protonmail”, na adrese više tržnih centara u Srbiji upućene poruke o navodno postavljenim eksplozivnim napravama u tim objektima, za koje je nakon kontradiverzionog pregleda ustanovljeno da su bile lažne.

  Sa iste mejl adrese, dodaje MUP, poruke iste sadržine poslate su na imejl adrese tržnih centara – “Rajićeva”, “Merkator Centar Beograd”, “Galerija”, i “Delta Planet” u Nišu.

  Mejlovi su stigli sa servisa “Protonmail”, koji je baziran u Švajcarskoj, i sa kojeg su i u prethodnom periodu u nekoliko navrata slate pretnje Aerodromu “Nikola Tesla” i kompaniji “Er Srbija”, a prema operativnim saznanjima, upućene su sa teritorija jedne evropske zemlje i Ukrajine, navodi policija.

  “Policija intenzivno, u saradnji sa Tužilaštvom za visokotehnološki kriminal, radi na prikupljanju podataka u vezi sa izvršiocima krivičnog dela i zvanično ćemo zatražiti pomoć putem međunarodne operativne policijske saradnje radi dobijanja podataka o nalogodavcu, organizatorima i izvršiocu ovog krivičnog dela”, navodi se u saopštenju.

  Izvor: RTS

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE