Trgovinski trik u komšiluku: Ako ne poskupe smanje pakovanje

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Supermarket

  Trgovinski trik u komšiluku: Ako ne poskupe smanje pakovanje

  Zbog rasta cena hrane i energenata u Hrvatskoj, proizvodi u trgovinama ne samo da su poskupeli, već su se i smanjili, javlja Slovenačka novinska agencija.

  Čitalac Jutarnjeg lista istakao je, na primer, Cedevitu kojoj nije porasla cena, ali je pakovanje smanjeno.

  Bezalkoholno piće cedevita do sada je u trgovinama bilo dostupno u pakovanjima od 200 grama i kilogram. Dok je pakovanje od 200 grama još uvek dostupno, ono od jednog kilograma počinje da nestaje s polica.

  Kako je za Jutarnji list istakao čitalac, zamenilo ga je pakovanje od 900 grama. To znači da se iz većeg pakovanja Cedevite sada može pripremiti 11,5 litara pića, a ne kao do sada više od 13 litara.

  Zanimljivo je da, upozorava Jutarnji, iako je sadržaj u novom pakiranju za desetinu manji, cena proizvoda nije srazmerno tome smanjena.

  U hrvatskom Konzumu košta 39,99 kuna ili 5,3 evra, u DM 39,90 kuna, a u nekim drugim trgovinama, kako su istaknuli pojedini čitaoci, popela se i na 42,90 kuna.

  Novo pakovanje Cedevite malo se razlikuje od starog, a za informacije o ceni obratite se proizvođaču, odgovorili su iz Konzuma na upit Jutarnjeg lista, a od proizvođača odgovor nije stigao.

  Od šišanja do majstora: Komšijama preti CUNAMI poskupljenja

  Izvor: Seebiz

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE