Trgovinski rat, ipak, ranjava i Kinu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Trgovinski rat, ipak, ranjava i Kinu

  Kina je saopštila da je zabeležila najsporiji kvartalni ekonomski rast posle izbijanja globalne finansijske krize.

  Rast za kvartal od jula do septembra iznosio je 6,5 odsto u odnosu na isti period godinu dana ranije, saopštio je Nacionalni biro za statistiku.

  Rezultat je gori od analitičkih prognoza Rojtersa od 6,6 odsto. Kina se suočava sa sve većim ekonomskim izazovima, uključujući visoke nivoe duga i sve intenzivniji trgovinski rat sa SAD. Očekuje se da će se trgovinsko sučeljavanje sa SAD odraziti na ekonomski rast predstojećih meseci.

  Cifre koje pokazuju ekonomski rast predstavljaju najsporiji kvartalni ekonomski rast još od prvog kvartala 2009. kada je globalna finansijska kriza dostigla vrhunac.

  Ovaj rezultat takođe predstavlja smanjenje u odnosu na rast od 6,7 odsto u prethodnom kvartalu, ali je i dalje u skladu s ciljem Vlade za celu godinu od oko 6,5 odsto.

  Izvor: Agencije

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • TRex

   Znači rast je smanjen sa 6,7% na 6,6% iliti za samo bednih 0,1%, tj. pad je jedan promil !

  • Dragan

   Agencije što su prenele vest ,izveštaj, statistiku ili ... Ali ovaj što je stavio naslov ima godišnji rast bar 30 % u svom novčaniku. Pa nisu oni u deficitu 6,6% ! 0,1 % kvartalno smanjen RAST , pa ko to može uzeti za nešto ozbiljno za takav naslov?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE