Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Trgovinski lanac virtuelno obučava radnike

  Poznati američki trgovinski lanac Valmart (Wal-Mart) odlučio je da poboljšati obuku svojih zaposlenih pomoću modernih tehnologija.

  U Valmartu, naime, planiraju koristiti takozvane platforme za virtuelnu stvarnost na kojima će se obučavati budući radnici kompanije. One će biti postavljene u svih 200 Valmartovih centara za obuku, razmeštenih širom SAD.

  Svaka platforma sastoji se od Oculus Rift headseta u kombinaciji s ličnim računarom koji ima podršku za virtuelnu stvarnost. Prednosti video sadržaja u 360 stepeni i tehnologije bazirane na virtuelnoj stvarnosti spoznaće oko 150.000 njihovih radnika.

  Video materijal za obuku koji će zahtevati trenutnu reakciju zaposlenog uključuje različite situacije s područja korisničkih usluga, menadžmenta, ali i posebne situacije kao što je tradicionalna Black Friday rasprodaja.

  Kako bi se celi program obuke ostvario, Valmart je sklopio saradnju s firmom Strivr Labs, koja već ima iskustva u uslugama iz područja virtuelne stvarnosti.

  Osim obuke svojih zaposlenih, Valmart u budućnosti planira da smestiti platforme za virtuelnu stvarnost i u svojim trgovinama, gde će kupci moći da ih isprobaju.

  Izvor: SEEbiz

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE