Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Amerika

  Trgovinski deficit SAD skočio na 74,6 milijardi dolara

  Trgovinski deficit Sjedinjenih Američkih Država je u aprilu porastao sa martovskih 68,6 milijardi na 74,6 milijardi dolara, objavila je američka Kancelarija za ekonomsku analizu (BEA).

  Kako se navodi, američki uvoz je u aprilu porastao za 8,7 odsto na 338,2 milijarde dolara, pre svega zbog većeg uvoza putničkih automobila, računarske opreme, telekomunikacione opreme i sirove nafte.

  Nasuprot tome je izvoz iz SAD porastao za znatno skromnijih 0,8 odsto na 263,7 milijardi dolara, posebno izvoz farmaceutskih proizvoda, električnih aparata i poluprovodnika.

  Američki trgovinski deficit sa Evropskom unijom je porastao za 11 odsto na 22,5 milijardi dolara, dok je deficit u trgovini sa Kinom smanjen za 11 odsto na 22 milijarde dolara.

  Kancelarija za ekonomsku analizu je 30. maja objavila da je američka privreda u prvom kvartalu 2024. porasla za 1,3 odsto međugodišnje.

  U pomenutom izveštaju je navedeno da je američki izvoz u prvom kvartalu 2024. porastao za 1,2 odsto međugodišnje, a uvoz za 7,7 odsto.

  Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER.

  Izvor: Politika

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE