Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Trend rasta cena: Poskupele takse na novosadskim pijacama

  Novosadska uprava povećala je cenu pijačarine za 12 odsto za sve kategorije, saznaje 021.rs.

  Gradsko veće je odobrilo i da se za isti procenat poveća cena zakupa poslovnog prostora i zemljišta za postavljanje manjih montažnih objekata na pijacama.

  Povećanje cena obrazloženo je inflacijom u ovoj godini, što je dovelo do povećanja troškova materijala, goriva i energenata.

  Osim toga, JKP Tržnica u zahtevu za poskupljenje navodi da u 2023. godini očekuje da će biti opterećeno i najavljenim povećanjem minimalne cene rada za 14,3 odsto, što takođe otežava poslovanje.

  Tržnica navodi da već godinama unazad posluje na otvorenom tržištu uz veliku konkurenciju trgovinskih lanaca, a poslednja korekcija cena je bila 2017. godine, a pre toga 2013.

  Preduzeće kaže da će korekcijom cena pijačarine u narednoj godini prihodovati dodatnih 32,9 miliona dinara, dok će od zakupnine biti dodatnih 7,2 miliona, te će time pokriti rast troškova.

  Sa ovim poskupljenjem nastavljen je rast cena komunalnih usluga u Novom Sadu. Gradsko veće je, osim pijačarine, na istoj sednici odobrilo i poskupljenje grejanja za oko 11 odsto i tople potrošne vode za pet odsto, kao i parkiranja za 15 odsto.

  Prethodnih meseci je porasla cena usluge odnošenja smeća, vode i kanalizacije za oko 12 odsto, dok je Gradsko veće odobrilo i korekcije cena usluga koju naplaćuju Zoohigijena i Put.

  Izvor: 021

  Foto: BIZLife, Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE