Treba vam dodatna zarada? Evo nekih predloga

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Treba vam dodatna zarada? Evo nekih predloga

  Šanker, vozač, magacioner, dadilja, električar, negovatelj starijih, frizer, šminker – to su samo neki od poslova kojima se možete baviti u slobodno vreme i zaraditi dodatni novac, piše Blic.

  Dnevnice su u rasponu od 1.000 do 1.500 dinara, a ne iziskuju puno radno vreme. Ukoliko želite da uvećate kućni budžet, možete potražiti neke od navedenih poslova ili na kraju pokrenuti sopstveni biznis koji ćete raditi u slobodno vreme, kao što je dekoracija, pravljenje slatkiša, šminkanje ili friziranje…

  Nemanja Stefanović, direktor “Poslonauta”, objašnjava da su neka zanimanja iz oblasti ugostiteljstva i saobraćaja skoro uvek aktuelna.

  “Povećana je potražnja u poslovima u ugostiteljstvu, ali povećana je i ponuda takvih poslova. To jeste nešto što se može raditi nepuno radno vreme. Ostalo što primećujemo jeste da postoji potražnja za vozačima, što je takođe posao koji se ne mora raditi puno radno vreme. Opet zavisi od radnog mesta i kompanije u kojoj se radi. Rad u ugostiteljstvu je najfleksibilniji jer postoje i međusmene, pa je lako uklopiti se. U principu studenti traže takve poslove, i to je pre svega popularno kod mladih ljudi, oni žele neku fleksibilnost da bi se uskladili sa nekim svojim privatnim obavezama”, objašnjava Stefanović.

  Prema njegovim rečima, sada su aktuelni i poslovi u trgovinama, pakovanje, skladištenje, obeležavanje robe.

  “Kako se bliže praznici, dosta je povećana potražnja za magacionerima, sve više je robe i prodaje, povećana je opšta potrošnja, samim tim se povećava i broj radnika u magacinima. U pitanju su poslovi koji podrazumevaju obeležavanje robe, sređivanje robe u magacinima, pakovanje paketića, eto to je, recimo, nešto aktuelno. Što se zarade tiče, mi nemamo direktan uvid, ceo taj pravni postupak se rešava ili preko omladinskih zadruga ili preko agencija za zapošljavanje. Ono što je opštepoznato je da se dnevnice otprilike kreću od 1.000 do 1.500 dinara”,  dodaje Stefanović.

  Dodatni posao mogu naći i fitnes treneri, predmetni profesori, profesori stranih jezika, taksisti, osobe koje su zadužene za održavanje društvenih mreža, IT stručnjaci…

  Izvor: Blic

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE