Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Najveća nagrada za VAKCINACIJU – kompanija plaća 1.000 USD

  U SAD sve više kompanija svojim zaposlenima nalaže vakcinaciju.

  Vanguard, jedna od najvećih svetskih investicionih kompanija, objavila je da će platiti svojim radnicima 1.000 dolara ako se vakcinišu.

  Osoblje mora da dokaže da je vakcinisano do oktobra, a novac sleduje i  onima koji su to učinili i pre nego što je kompanija najavila da će novčano nagraditi one koji se vakcinišu.

  Američke kompanije imaju različite prisupe vakcinaciji budući da se povećava broj zaraženih delta sojem.

  Mnoge kompanije poput Microsofta i Google nalažu da celo osoblje primi vakcinu.

  Drugi, poput Walmart -a i Ubera, zatražili su od uprave, a ne osoblja “na prvoj liniji” da se vakcinišu, dok Amazon i Apple nemaju nikakvu politiku što se vakcinacije radnika tiče, prenosi BBC.

  Vanguard, koji ima 16.500 radnika, rekao je da je vakcinacija najbolji način da se zaustavi širenje Kovida 19 i da snažno ohrabruje osoblje da se vakciniše.

  “Tako nudimo podsticaj za vakcinu za osoblje koje dostavi dokaz o vakcinaciji protiv Kovida-19″, rekao je portparol kompanije

  Blackrock, na primer je zabranio zaposlenima koji nisu vakcinisani da uđu u kancelarije u SAD -u.

  U SAD se trenutno beleži porast novoobolelih, a Američki centri za kontrolu i prevenciju bolesti objavili su da bi maske ponovo trebalo da se nose u zatvorenom prostoru, kako za vakcinisane, tako i za nevakcinisane.

  I u Njujorku je najavljeno da će kupci i osoblje restorana, teretana i drugih zatvorenih preduzeća morati da se vakciniše do septembra.

  U mnogim delovima SAD došlo je do usporavanja stope vakcinacije, a neki  sindikati usprotivili su se time što kompanije očekuju da se radnici vakcinišu navodeći da se tako krše prava radnika.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE