Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Knjiga, Maldivi

  Top 5 biznis knjiga koje svaki preduzetnik mora da pročita ove zime

  Preduzetništvo se u najužem smislu može definisati kao proces pokretanja i vođenja biznisa međutim, da bi se u potpunosti razumeo ovaj fenomen potrebno je fokusirati se na ljude u čijoj se psihologiji nalazi izvor samog preduzetništva.

  Pojam “preduzetnik” se ne vezuje za konkretnu profesiju već se može reći da označava čoveka sa potrebom da menja i unapređuje svet oko sebe, rešava probleme i zadovoljava potrebe tržišta. Iz ove perspektive može se zaključiti da je preduzetnicima pored vizionarstva, istrajnosti i organizacionih sposobnosti potrebno i znanje koje pored stručne ekonomske literature mogu pronaći i u knjigama u kojima su sadržani iskustva i saveti nekih od najuspešnijih preduzetnika u istoriji.U nastavku smo za vas pripremili pet knjiga koje svaki preduzetnik mora pročitati ove zime.

  1. Veliki saveti za mali biznis (Frederik Džejkob) – autor ističe marketing kao najbitniji faktor opstanka i uspeha malih biznisa i objašnjava kako primeniti određene marketinške tehnike u različitim tržišnim okolnostima.

  2. Vodič kroz digitalnu transformaciju (Dejvid L. Rodžers) – priručnik za primenu digitalnih alata u poslovanju malih i srednjih preduzeća napisan od strane jednog od vodećih svetskih stručnjaka u oblasti digitalnih poslovnih strategija.

  3. Kako da napravite biznis plan (Linda A. Sir) – knjiga u kojoj su detaljno razrađeni svi najvažniji elementi izrade biznis plana, od definisanja ciljnog tržišta do identifikovanja konkurencije i procene rizika.

  4. Kaizen: Ključ japanskog poslovnog uspeha (Masaki Imai) – objašnjenje čuvene japanske menadžment filozofije zaslužne za uspeh velikog broja vodećih kompanija a primenljive u bilo kojoj organizaciji bez obzira na veličinu i delatnost.

  5. Startup način (Erik Ris) – autor, na osnovu dugogodišnjeg iskustva saradnje sa gigantima poput Amazona-a i AirBnB-a, definiše sistem preduzentičkog upravljanja namenjen svim kompanijama u cilju postizanja dugoročnog rasta i maksimizacije profita.

  Izvor: Naša mreža

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE