Tinejdžerka postala premijerka Finske na jedan dan

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Tinejdžerka postala premijerka Finske na jedan dan

  Premijerka Finske Sana Marin (Sanna) je na jedan dan “slobodna od obaveza”, pošto je simbolično svoju dužnost predala devojčici od 16 godina u sklopu kampanje promovisanja prava devojčica.

  Tinejdžerka Ava Murto (Aava) je na stepenicama Parlamenta posle sastanka sa ministrom pravde, novinarima rekla da provodi “uzbudljiv dan” tokom kojeg je naučila “nove stvari o zakonodavstvu”.

  Ava Murto, rodom iz jednog gradića na jugu Finske, oddržaće govor grupi poslanika i razgovaraće s ministrom za razvoj i spoljnu trgovinu.

  Ona je agenciji Frans pres rekla da je njena poruka jasna: “Devojčice treba bolje da shvate koliko su važne i da su jednako dobre kao i dečaci u oblasti tehnologije”.

  Ava Murto, srednjoškolka koja aktivno vodi kampanju za klimatska i pitanja ljudskih prava, želi da govori i o snazi mladih za inovacije: “Mislim da bi mladi mogli da nauče odrasle da budu inovativniji i da više razmišljaju o budućnosti”.

  Na pitanje da li bi volela da postane premijerka, odgovorila je da nije na njoj da to odluči, “ali zašto da ne!?”.

  Ustupanje mesta premijera devojčicama je deo svetske kampanje “Girls Takeover”, dobrotvorne organizacije “Plan International” da bi se devojčice pokrenule ka digitalnim veštinama i mogućnostima u tehnološkoj industriji, a želi se da se ukaže i na problem zlostavljanja žena na internetu.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE