Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Tim Kuk šokirao novinara odgovorom: „Kupite mami Ajfon“

  Apple je najavio iPhone 14 seriju telefona (dva po dva) i ponovo zaboravio da se prodaje i u Srbiji, pa nas nije ispoštovao do kraja ni ovog puta.

  Dok smo se mi bavili premijerom Tim Kuk je stigao i da gostuje na Vox Media Code 2022 događaju i ponovo podigne prašinu u vezi sa iMessage porukama.

  Kao što znate kad neko sa iPhone telefona pošalje kroz iMessage (aplikaciju za razmenu SMS i RCS unapređenih SMS poruka) poruku na iPhone tada je oblačić plave boje. Kad to isto učini Android telefon na iPhone, oblačić bude zelen.

  Zeleni i plavi oblačići već neko vreme prave frku u vezi sa razmenim RCS poruka, a čak je i Google pokušao da medijskom kampanjom privoli Apple da ga prihvati.

  A person holds new iPhone 14 models at an Apple event on the campus of Apple’s headquarters in Cupertino, Calif., Wednesday, Sept. 7, 2022. (AP Photo/Jeff Chiu)

  Prihvatanjem RCS standarda razmene SMS poruka, koji se popularno zove i SMS 2.0, korisnici bi bili u mogućnosti da sa svih platformi jedni drugima kroz SMS šalju video, slike i kvalitetniju multimediju uopšte. Ipak, kako iMessages ne prihvata RCS to nije moguće i često se takve poruke ne vide kako treba na iPhone uređajima.

  Upitan o ovome na pomenutoj konferenciji, direktor Apple kompanije je rekao da korisnici jednostavno ne traže da Apple iskoristi svoje vreme i bavi se podrškom za RCS. Ipak, na komentar jednog od novinara da njegova mama ne može da vidi slike i video koje joj on šalje sa svog iPhone-a na Android, Tim Kuk je u tako prepoznatljivom maniru rekao: Onda kupite mami iPhone„.

  To je to, ništa o RCS podrške na iPhone iMessages aplikaciji!

  Tviter se usijao: TOP 7 URNEBESNIH reakcija na najnoviji model Ajfona (VIDEO)

  Izvor: Smartlife

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE