Tim Kuk, Epl: "Lažne vesti ubijaju ljudske umove"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Tim Kuk, Epl: “Lažne vesti ubijaju ljudske umove”

  Tim Kuk (Tim Cook), izvršni direktor kompanije Epl (Apple) pozvao je vlade širom sveta da pokrenu kampanju za informisanje javnosti u borbi protiv „pošasti lažnih vesti“ koja, kako je rekao, ubija ljudske umove.

  U intervjuu za Dejli telegraf (Daily Telegraph), Tim Kuk je ocenio da su porast u broju lažnih vesti izazvala „beskrupulozna preduzeća, odlučna da privuku onlajn čitaoce po svaku cenu“.

  [preporucene_vesti ids=”256171″]

   „Prolazimo ovde kroz vremenski period u kojem, nažalost, pojedine osobe koje pobeđuju su one koje provode svoje vreme pokušavajući da dobiju najviše klikova, a ne da govore najviše istine. To, na neki način, ubija ljudske umove“, smatra Kuk.

  Epidemija lažnih vesti, naglasio je, predstavlja veliki problem u velikom delu sveta i zahteva delovanje vlada i tehnoloških kompanija.

  Šef „Epla“ pozvao je na pokretanje kampanje, sličnoj kampanjama koje su promenile stavove o životnoj sredini, kako bi se, kako je naveo, edukovala javnost o pretnji koju predstavljaju fabrikovane onlajn priče.

  „Mora da bude ukorenjena u školama, mora da bude ukorenjena u javnosti. To mora da bude masovna kampanja“, poručio je Kuk.

  [preporucene_vesti ids=”254147, 256790″]

  Izvor: BIZLife/RTS

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE