Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Posao, radno vreme

  TikTok zapošljava nove ljude, dok Meta i Amazon otpuštaju radnike

  Veći deo Silicijumske doline se bori sa zamrzavanjem zapošljavanja i otpuštanjem, dok TikTok planira da nastavi da prima nove zaposlene.

  Video aplikacija ostaje posvećena svom cilju da zaposli skoro 1.000 inženjera u Mountain View kancelariji, potvrdila je za CNN osoba upoznata sa tim.

  Ovaj specifičan cilj zapošljavanja povezan je sa ciljem kompanije da obezbedi da podaci o američkim korisnicima budu nadgledani od strane tima sa sedištem u Sjedinjenim Američkim Državama usred nadzora u Vašingtonu zbog veza kompanije ByteDance sa Kinom.

  Izvršni direktor TikTok-a Šou Ci Čev potvrdio je da kompanija i dalje zapošljava tokom prošlonedeljnog obraćanja na Blumbergovom forumu nove ekonomije u Singapuru, kao odgovor na temu otpuštanja u drugim tehnološkim kompanijama, uključujući Meta i Amazon.

  „Uvek smo bili oprezniji u pogledu zapošljavanja. U ovoj fazi našeg rasta, mislim da je naš tempo i ritam zapošljavanja baš pravi za nas“, rekao je Čev.

  TikTok

  TikTok, TikTok music (Pixabay)

  Meta i Amazon otpuštaju zaposlene

  Poslednjih nedelja, Meta je saopštila da otpušta 11.000 zaposlenih širom kompanije, Tviter je otpustio otprilike polovinu svog osoblja pod novim vlasnikom Ilonom Maskom, a Amazon je potvrdio da je započeo velika otpuštanja.

  Sadašnji i bivši čelnici kompanija rekli su da su se prebrzo širile, posebno tokom pandemije, pošto su potrošači promenili svoj način života. Sada se iste tehnološke kompanije suočavaju sa smanjenjem potražnje i ukidanjem hiljada pozicija dok se ekonomski uslovi ruše i strahovi od recesije rastu.

  Promena u oblasti zapošljavanja u Silicijumskoj dolini mogla bi da pomogne TikToku dok želi da smiri kritičare i učvrsti svoju poziciju u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i dok radi na širenju u nove kategorije proizvoda.

  TikTok-ov portal za karijeru trenutno navodi više od 4.000 globalnih pozicija, iako nije jasno koliko se često ažurira sajt za zapošljavanje. U oktobru, kada su neki od početnih izveštaja o zamrzavanju zapošljavanja i drugim merama za smanjenje troškova počeli da se pojavljuju iz Silicijumske doline, TikTok je dospeo na naslovnice navodeći brojne nove pozicije u vezi sa e-trgovinom koje su, čini se, ukazivale da želi da stvori logističke i skladišne mreže u SAD.

  „Još uvek zapošljavamo tempom za koji mislimo da odgovara globalnim izazovima sa kojima se suočavamo“, rekao je Šou Ci Čev na konferenciji prošle nedelje.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Unsplash, Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE