Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Subvencije za privatne vrtiće

  Predsednik opštine Lebane otvorio privatni vrtić u Leskovcu

  Leskovac je jedan od retkih gradova u Srbiji koji podjednako subvencioniše državne i privatne vrtiće, pa je to rešio da iskoristi predsednik Opštine Lebane Ivan Bogdanović koji je, zajedno sa svojom suprugom, ali i porodicom Jovanović iz Leskovca otvorio privatni vrtić.

  U Leskovcu je otvoren vrtić „Plavi čuperak“ koji je danas svečano otovoren, a jedan od suvlasnika vrtića je i predsednik Opštine Lebane Ivan Bogdanović sa svojom suprugom.

  I dok se, nasuprot i samim najavama gradonačelnika Cvetanovića, početak gradnje vrtića u naselju Stara stočna pijaca i dalje čeka, u Leskovcu je otvoren i treći privatni vrtić u Ulici Dositeja Obradovića.

  „Ja sam Adrijana Jović Bogdanović, živim u Lebanu, ali mislim da nije nikakav problem da kao stanovnik druge opštine uložim svoj novac u Leskovac i da, uz pomoć subvencija koje ovaj Grad daje, otvorimo nešto što upravo tom gradu nedostaje.“

  „Sreća je da gradonačelnik Cvetanović brine o svojim građanima i koji je omogućio subvencije privatnim vrtićima“, rekla je suvlasnica vrtića i supruga predsednika Opštine Lebane.

  Ona je napomenula da je trenutno kapacitet vrtića 91 dete.

  Svečanom otvaranju prisustvovao je i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je istakao da su privatni vrtići veoma važni, s obzirom na to da su kapaciteti Predškolske ustanove „Vukica Mitrović“ popunjeni.

  „Raduje me činjenica da u Leskovcu posluju odgovorni privredni subjekti koji podržavaju povećanje nataliteta. Porodice Jovanović i Bogdanović su takođe to prepoznale i oni su uzeli u zakup ovaj objekat u tri nivoa, zaposlili 10 vaspitača, pedagoga, psihologa, logopeda, kao i dve spremačice.“

  Pozivam i ostale privatne preduzetnike da se osmele i krenu u otvaranje privatnih vrtića, a Grad će uvek biti tu da ih subvencijama pomogne, rekao je Cvetanović. On je podsetio da u Leskovcu već postoje dva privatna vrtića.

  Izvor: Južne vesti

  Foto: Pixabay, screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE