Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Teretane masovno u „sivoj zoni“

  Inspektori Poreske uprave Srbije obavili su 294 kontrole u sportskim udruženjima i teretanama od uvođenja novog modela fiskalizacije i kod 53 poreska obveznika (40,46 odsto) izrekli meru privremene zabrane obavljanja delatnosti.

  Kod 78 poreskih obveznika nisu utvrđene nikakve nepravilnosti, a kod 11 kontrola je u toku.

  Kako je saopštila Poreska uprava, kod 100 poreskih obveznika koji u momentu kontrole nisu zatečeni na adresi, prijavljenoj toj službi, pokrenuti su postupci privremenog oduzimanja PIB-a, dok će 52 poreska obveznika koji u momentu kontrole nisu radili, a identifikovani su na prijavljenoj adresi, biti predmet naknadne kontrole.

  U saopštenju Poreske uprave ističe se da novi zakon predviđa postojanje QR koda na svim fiskalnim računima pa građani mogu skeniranjem da provere ispravnost svakog računa i da i na taj način, uspostavljajući direktnu vezu sa Poreskom upravom, doprinose borbi protiv sive ekonomije.

  Poreska uprava je, od maja ove godine, kad je uveden novi model fiskalizacije, sprovela 12.807 provera evidentiranja prometa preko fiskalnih uređaja kod poreskih obveznika.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE