TERASA kao standard: Država daje 5.000 EUR svima koji je nadograde (FOTO/VIDEO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  TERASA kao standard: Država daje 5.000 EUR svima koji je nadograde (FOTO/VIDEO)

  Tokom pandemije koronavirusa mesecima su na snazi bile mere zaključavanja, te su ljudi širom sveta zbog nemogućnosti da izlaze napolje posebno shvatili važnost balkona i terasa.

  Tako će, barem u Španiji, svaka veća obnova zgrada morati da ih uključi, sve dok to dopuštaju struktura, podzakonski akti i drugi susedi.

  Terase i balkoni zadržali su značajnu privlačnost koju su stekli tokom zaključavanja zbog pandemije, do te mere da se već preduzimaju koraci u različitim oblastima kako bi se povećao njihov broj, ne samo u novim zgradama, već i u postojećim stanovima bez otvorenog prostora.

  Uskoro će vlasnici stanova u španskoj Baskiji, koji rade sveobuhvatnu obnovu svoje zgrade, morati da dodaju terase ili balkone, pod uslovom da struktura može to da izdrži, a svaki vlasnik stambene jedinice dobiće subvenciju do 5.000 evra.

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by Luis Quintano (@luisquintano)

  U novom regionalnom zakonodavstvu koje treba da bude usvojeno krajem godine, ove otvorene površine sada se smatraju bitnim elementom za život, uporedo sa osnovnim zahtevima kao što su podovi, visina plafona, izolacija, sanitarni uslovi i pristupačnost.

  Balkon ili terasa moraju imati minimalnu veličinu od četiri kvadratna metra sa dubinom od 1,5 metra i neće se računati kao deo korisne površine stana. Ovo je ključno, jer su se ove strukture u prošlosti smatrale negativnim elementom, koji je umanjivao vrednost nekretnine jer se njegova površina računala u površinu stana. Kao rezultat toga, novije zgrade u Španiji su imale ili male terase ili ih uopšte nisu imale.

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by Bloomframe window (@bloomframewindow)

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pexels

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE