Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Temeljac za Biosens: Nismo zemlja JEFTINE radne snage, već PAMETI i RADA

  Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je u Novom Sadu da Srbija nije zemlja jeftine radne snage, već „pameti, inovacije i rada“.

  Brnabić je na svečanosti polaganja kamena-temeljca za izgradnju nove zgrade Instituta Biosens u kampusu Univerziteta u Novom Sadu, kazala da „ne postavljamo kamen-temeljac za jednu zgradu, već za nešto mnogo važnije od toga, za dalji naučni napedak Srbije i dalje njeno pozicioniranje na inovacionoj mapi sveta, za dalje širenje slike Srbije kao zemlje koja može da ponudi pamet, inovaciju i rad, a ne zemlje jeftine radne snage“.

  Dodala je da Institut na taj način prestaje da bude „podstanar“ i da „pozajmljuje prostorije u Rektoratu“.

  Zahvalila je Evropskoj investicionoj banci i Evropskoj uniji zbog podrške tom projektu koji je, kako je rekla, „veoma važan jer može da nas povuče ka još dinamičnijem napretku ka Evropskoj uniji“.

  Brnabić je od direktora Instituta BioSens Vladimira Crnojevića dobila priznanje „Zaslužni član Instituta“.

  Šef Evropske investicione banke za Zapadni Balkan Alesandro Bragonzi je naglasio da ta banka želi da svima na evropskom putu pomogne u procesu modernizacije.

  Zamenica šefa delegacije Evropske unije u Srbiji, Mateja Norčič Štamcar, naglasila je da uticaj Instituta prevazilazi granice Srbije, jer će uticati na region i celu Evropu u oblasti održive poljoprivrede, što je, kako je kazala, dokaz da EU računa na Srbiju.

  Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da će u Univerzitetskom kampusu „nići novi institut, sa mnogo novih radnih mesta“.

  „Siguran sam da će Institut Biosens imati najbolje uslove za rad i da će najuspešniji mladi naučnici raditi ovde i učiniti sve da imamo bolje prinose, unapređivanjem zaštite životne sredine, što je uslov napretka bilo koje države. Takva, nova, lepša realnost Srbije, čuva našu decu da ostanu ovde“, kazao je Vučević.

  Nova zgrada Instituta nalaziće se na parceli površine 1.400 kvadratnih metara.

  Izvor: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE