Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Tehnomanija

  Radni dan čine i zadaci, i smeh, i zabava

  U Tehnomaniji deo ispunjenog i uspešnog radnog dana ne predstavlja samo realizacija poslovnih zadataka, već i kvalitetno provedeno vreme sa kolegama na poslu.

  Tehnomanija je pre dve godine krenula u proces integracije dve kompanije (Tehnomanija i WinWin) i transformaciju poslovnog modela, a uz to joj se, kao i drugim biznisima, dogodila pandemija. Sve je to, neminovno, donelo više poslovnih izazova i stresa za sve zaposlene.

  Kako bi se zaposleni tokom izazovnog perioda na poslu osećali dobro, Tehnomanija, vodeći ritejler elektronskih i električnih uređaja, koji uvodi sve veći broj novih kategorija, pokrenula je projekat PetakManija, koji se uspešno sprovodi već godinu dana. Sertifikat Family Friendly Enterprise (FFE), koji je ova kompanija dobila prošle godine, dobar je pokazatelj da su briga o zaposlenima i njihovom zadovoljstvu nešto što se u Tehnomaniji zaista živi.

  Milica Radojčić, šef kabineta generalnog direktora i inicijatorka PetakManije, u razgovoru za BIZLife kaže da je ovaj projekat pokrenut, pre svega, kako bi se kroz sve promene kroz koje prolazi kompanija išlo što bezbolnije.

  „Mi smo PetakManiju počeli u trenutku dok prolazimo kroz veliku transformaciju unutar kompanije. U završnoj smo fazi integracije Tehnomanije i WinWina, jačamo našu IT infrastrukturu i postajemo prava tehnološka kompanija. Prepoznali smo da je u takvoj poslovnoj situaciji neophodno da se ojača motivacija kod svih zaposlenih, a ujedno i razvije osećaj zajedništva i pripadanja istom timu. Tako smo došli na ideju za PetakManiju.“ – objašnjava Milica i dodaje da se PetakManija organizuje svakog drugog petka u mesecu, tokom radnog vremena, za zaposlene u direkciji.

  „To su neformalna druženja za zaposlene, zabavnog ili edukativnog karaktera. Svako druženje ima svoju temu, a do sada smo organizovali preko 15 različitih događaja. Neki od meni najzanimljivijih bili su: JuiceManija – menadžment je pravio sokove za ljude u timu; Salesforce kviz – takmičenje ko više zna o novom alatu koji implementiramo za unapređenje korisničkog iskustva; TehnoManijica – naša verzija Kefalice, s tim što smo mi decu naših zaposlenih pitali šta i gde im tata ili mama rade; Uskršnja PetakManija – pozvali smo decu naših koleginica i kolega i organizovali takmičenje u farbanju jaja za njih, a najkreativnije smo nagradili; Homemanija – u saradnji sa našom kompanijom Crafter, sadili smo biljke i pravili oglasnu tablu za naše prostorije.“ – s ponosom priča Milica.

  Homemanija

  Homemanija

  Kako naša sagovornica kaže, sve ovo radi se sa ciljem da se zaposlenima pošalje poruka da deo ispunjenog i uspešnog radnog dana ne predstavlja samo realizacija poslovnih zadataka, već i kvalitetno provedeno vreme sa kolegama na poslu, uz smeh i zabavu.

  U Tehnomaniji su u prethodnom periodu promenjeni i kodeks oblačenja i poslovna kultura.

  „Iz ozbiljne korporativne atmosfere prelazimo u neformalnu i slobodniju, a promovisan je, naravno, i novi kodeks oblačenja. Organizovali smo modni šou i slikanje. Sada su te modne fotografije u našim poslovnim prostorijama.“ – naglašava Milica i ističe da je, otkako se realizuje PetakManija, kod zaposlenih primetno veća motivacija i primetno manja fluktuacija.

  Anđela Jocić, menadžerka za kompenzacije i beneficije u Tehnomaniji, u razgovoru za BIZLife kaže da dobijanje sertifikata Family Friendly Enterprise (FFE) nije kruna rada, već početak puta.

  „Ovaj sertifikat dodeljuje se kompanijama koje podržavaju i neguju porodicu i porodične vrednosti i koje svojim zaposlenima kroz različite pogodnosti omogućavaju da lakše usklade posao i porodični život. Family Friendly Enterprise je došao kao potvrda da smo na dobrom putu, ali i kao obaveza da kompaniju činimo i dalje prijatnijim i boljim mestom za rad.“

  „Pre nego što smo dobili sertifikat Family Friendly Enterprise, imali smo benefite kao što su: fleksibilno radno vreme, paketići za đake prvake i slobodan dan za njihove roditelje i dodatne dane godišnjeg odmora za roditelje. Ove godine uveli smo poklone za decu koja kreću u vrtić i slobodan dan za njihove roditelje i poklon-vaučer za rođenje deteta. U narednom periodu planiramo da uvedemo reintegraciju posle dugog izostanka. Recimo, posle porodiljskog bolovanja, naše saradnice u maloprodaji moći će prva dva meseca da rade pola radnog vremena, dok će koleginice iz direkcije moći da rade onlajn tokom tog perioda.“ – najavljuje Anđela.

  Prema njenim rečima, dan u prirodi, porodični dan, učešće članova porodice u privremenim i povremenim poslovima Tehnomanije, karijerno savetovanje za decu zaposlenih i školske i sportske stipendije – neki su od benefita koji očekuju zaposlene u narednim periodu.

  „Mi želimo da pokažemo zaposlenima da ćemo im izaći u susret u trenucima koji su njima važni.“ – zaključuje.

  Izvor: BIZLife Magazin

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE