Taksistima od države po 8.000 € za nova vozila: Stižu subvencije iz Vlade

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Taksistima od države po 8.000 € za nova vozila: Stižu subvencije iz Vlade

  Taksisti će u naredne tri godine moći da računaju na 8.000 evra bespovratne pomoći za kupovinu novih automobila.

  Kako “Večernje novosti” nezvanično saznaju, Uredbu o uslovima i načinu sprovođenja subvencionisane nabavke tehničkih vozila za potrebe obnove voznog parka taksi prevoza kao javnog prevoza danas bi na sednici trebalo da usvoji Vlada Srbije.

  Ove beneficije su rezultat dogovora koji su sa nadležnima u oktobru postigli beogradski taksisti posle protesta koji su duže od deset dana blokirali prestonicu. Posle susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem počele su pripreme uredbe o subvencijama.

  Taksisti će subvenciju moći da iskoriste na tri načina. Novac od države može biti učešće za namenski kredit za kupovinu novog automobila, kao učešće za lizing ili se može koristiti za plaćanje dela kupoprodajne cene novog vozila. Pravo na nabavku imaju preduzetnici i privredna društva.

  Ranije je najavljeno da će svi automobili koje taksisti budu kupovali, koristeći novčanu pomoć države, morati da budu bele boje, dok će o modelu i ceni automobila taksi prevoznici širom Srbije imati pravo da sami odluče.

  U strukovnim udruženjima pretpostavljaju da će njihove kolege uglavnom birati vozila srednje klase, čija je cena do 17.000 evra, što znači da će mnogima država kupiti više od polovine automobila.

  Taksisti na ovaj ustupak gledaju kao na način da im se država oduži za to što im godinama nije omogućila fer uslove poslovanja i nije uredila to tržište.

  Izvor: Večernje novosti

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Komentari

  • Moler

   Taksista mi je rekao da su ograniceni kupovinom Skoda Octavia benzinca, da ne mogu da biraju motor.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE