Svi Italijani stariji od 50 godina MORAJU da se VAKCINIŠU

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Svi Italijani stariji od 50 godina MORAJU da se VAKCINIŠU

  U Italiji je na snagu stupila obavezna vakcinacija građana starijih od 50 godina protiv koronavirusa.

  Oni koji se nisu vakcinisali, to mogu učiniti do kraja januara. Od 1. februara će se sa 100 evra kažnjavati oni koji se nisu vakcinisali, primili drugu ili treću dozu, iako su imali priliku da to učine.

  Mera će biti na snazi do 15. juna i primenjivaće se na sve stanovnike starije od 50 godina, uključujući strane državljane. Svi stariji od 50 godina će od 15. februara na poslu morati da pokažu potvrdu o vakcinaciji ili potvrdu da su preboleli kovid-19, a bez te potvrde biće prisiljeni da rade na daljinu.

  Zaposleni ispod 50 godina mogu da pokažu negativan test na koronavirus. Onima koji budu kršili mere prete novčane kazne između 600 i 1500 evra.

  “Orvelovski prizori”

  Uvođenje obvezne vakcinacije starijih građana izazvalo je podeljene reakcije u zemlji. Mnogi iz vladajućih stranaka pozdravili su tu meru, a premijer Mario Dragi tvrdi da je ona osmišljena kako bi zaštitila taj sloj stanovništva koji je izložen većem riziku od hospitalizacija nakon zaraze kovidom 19.

  Bepe Grilo, osnivač Pokreta pet zvezda, najveće talijanske parlamentarne grupe, rekao je da je vladina kontrola prizvala “orvelovske prizore” koji opterećuju ljudske umove.

  U izdanju lista “”Republika” predsednik regiona Ligurija Đovani Toti rekao je da je tom merom trebalo obuhvatiti sve odrasle.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta_AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE