Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Svetu u 2021. preti GLAD biblijskih proporcija

  Šef Svetskog programa za hranu Dejvid Bizli rekao je da je Nobelova nagrada za mir tu agenciju UN dovela u centar pažnje i omogućila joj da upozori svetske lidere da će naredna godina biti gora od 2020. i da će bez milijardi dolara „u 2021. doći do gladi biblijskih proporcija“.

  Bizli je za Asošiejted pres rekao da je norveški Nobelov komitet uzeo u obzir svakodnevni rad njegove agencije u područjima sukoba, prirodnih katastrofa i izbegličkih kampova, pri čemu zaposleni često rizikuju živote da bi nahranili milione gladnih ljudi, ali da je postojala želja da se pošalje „poruka svetu da postaje sve gore i da najteži posao tek sledi“.

  „To se desilo u pravom trenutku jer smo se borili da se naš glas čuje“, rekao je Bizli o nagradi dodeljenoj prošlog meseca, dodajući da su vestima dominirali američki izbori i pandemija koronavirusa i da je bilo teško skrenuti globalnu pažnju na „farsu koja se dešava širom sveta“.

  Nobelovu nagradu je nazvao „poklonom s neba“ i rekao da je bio šokiran kada su mu saopštili vesti.

  Bizli je podsetio na svoje upozorenje Savetu bezbednosti UN u aprilu da se svet pored suočavanja s pandemijom koronavirusa nalazi „na ivici pandemije gladi“ koja bi mogla dovesti do „gladi biblijskih razmera“ u roku od nekoliko meseci ako se odmah nešto ne preuzme.

  „To smo uspeli da izbegnemo u 2020 jer su svetski lideri odgovorili novcem, paketima pomoći, odlaganjem otplate dugova“, naveo je Bizli.

  Prema njegovim rečima, novac koji je bio na raspolaganju 2020. neće biti na raspolaganju u 2021, te je zato iskoristio Nobelovu nagradu da bi razgovarao s liderima, što onlajn što lično, i parlamentima ne bi li im skrenuo pažnju na „tragediju“ i „krize koje će biti neverovatne u narednih 12 do 18 meseci“.

  „Svi žele da se sastanu s dobitnikom Nobelove nagrade za mir“, rekao je Bizli i dodao da sada sastanci s liderima umesto 15 minuta traju 45 minuta.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE