Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Švedski recept za globalne inovacije: Volvo, Ericsson i IKEA, FOREO…

  Švedska ulaže tri odsto svog BDP-a u istraživanja, što je jedna od najviših stopa u svetu, a fokusira se na medicinu i tehnologiju. Sa više od 2.500 prijavljenih patenata prošle godine, gotovo polovina kompanija beleži „vrtoglavi“ rast zahvaljujući svojim inovacijama.

  Sledeći primere velikih švedskih kompanija kao što su Volvo, Ericsson i IKEA, FOREO predstavlja još jednu uspešnu priču sa nordijske poslovne scene.

  Upravo je ta sposobnost kreativnog razmišljanja ono što čini Švedsku jednom od najinovativnijih zemalja sveta.

  Kao brend koji je od svog nastanka fokusiran na inovativne proizvode, FOREO je pionir u plasiranju „noviteta“, među kojima su prva silikonska četkica za čišćenje lica, uvođenje inovacija za oralnu negu nakon više od 70 godina, kao i prvi tretman „pametnom“ maskom.

  FOREO uređaji su od decembra 2017. godine dostupni i na srpskom tržištu, i mogu se nabaviti u dm drogerijama širom zemlje, ali i poručiti putem ovog sajta.

  Od svog osnivanja 2013. godine, brend FOREO je činio ono što Šveđani najbolje znaju i potpuno transformisao industriju lepote.

  Cilj ove moćne beauty-tech kompanije bio je stvaranje proizvoda za negu lepote uz pomoć sofisticirane tehnologije, sa željom da poboljša kvalitet života milionima korisnika i promeni shvatanje lepote, ali i da transformiše izgled našeg ličnog kutka za negu i police sa beauty proizvodima zahvaljujući elegantnom dizajnu. Više od pet miliona četkica za čišćenje lica LUNA prodatih širom sveta jasan je pokazatelj stalnog razvoja brenda FOREO.

  Filip Sedić, izvršni direktor i osnivač kompanije FOREO objasnio je da je brend inspirisan švedskom tradicijom usmerenom ka inovacijama, koja se ogleda kroz uspeh velikih brendova kao što su Skype, IKEA, pa čak i Nobelova nagrada.

  Švedski majstori za inovacije

  Švedsko tehnološko čudo ne odnosi se samo na glavni grad Stokholm, jer su i ostali gradovi širom zemlje na putu da ubrzo postanu važne lokacije koje obećavaju nastavak švedskog tehnološkog uspeha.

  Kao pionirski brend koji usklađuje negu lepote sa zabavom i praktičnošću, FOREO je među prvima pokrenuo beauty-tech revoluciju, a kompanija sada nastoji da osvoji nove horizonte. U duhu revolucionarnih inovacija, Institut FOREO radi na primeni smart tehnologije koja karakteriše najnovijeg člana LUNA porodice, LUNA fofo.

  Stiv Tomson, direktor marketinga u kompaniji FOREO rekao je da na pragu pete godišnjice delovanja tog brenda u beauty industriji, još jednom crpe inspiraciju u „švedskim genima“.

  „Imajući u vidu da je personalizacija jedan od ključnih koncepata u nezi kože, možemo sa sigurnošću reći da će naš novi gedžet zasnovan na smart tehnologiji pomeriti granice beauty industrije. To je najličniji mogući pristup koji možete da zamislite“, istakao je  Tomson.

  Ukoliko bismo se osvrnuli unazad gotovo čitav jedan vek, retko ko je mogao da predvidi da će „Made in Sweden“ postati garancija za inovacije, izuzetan kvalitet izrade i neodoljivi dizajn.

  Magazin Biznis Insajder je nedavno svrstao Švedsku na listu najboljih mesta na svetu za pokretanje biznisa, sa akcentom na podatak da je u pitanju država iz koje potiču industrijski giganti kao što su Volvo, IKEA, Ericsson, H&M, ABB, Tetra Pak i AstraZeneca.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE