Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Švedski klubovi protiv IZRABLJIVANJA RADNIKA u Kataru

  Švedski prvoligaški i drugoligaški fudbalski klubovi potpisali su peticiju Amnesty Internationala (AI) kojom se poziva krovni međunarodni savez FIFA da reguliše uslove za strane radnike na gradilištima nadolazećeg Svetskog prvenstva u Kataru.

  Peticija je potpisana u svih 32 prvoligaška i drugoligaška kluba, javlja nemačka novinska agencija dpa.

  Udruženje švedske elitne lige (SEF), koje uključuje klubove prvog i drugog razreda švedskog fudbala, podržala je peticiju AI potpisima direktora klubova, a njome žele podsjetiti FIFA da Katarani nisu značajnije promijenili ono što su obećali, samo godinu dana prije početka SP-a.

  U svom najnovijem izveštaju ove sedmice, AI je napisao da Katar još uvek nije ispunio obećanja o poboljšanju radnih uslova i okončanju izrabljivanja više od dva miliona radnika-emigranata.

  AI je stoga simbolično pokazao crveni karton FIFA za nerad na ovom području i pozvao na podršku peticiji, na koju je SEF odgovorio potpisima 32 kluba.

  „Nemamo uticaja na Svetsko prvenstvo u Kataru. Ali pritiskom na FIFA možemo pokazati da smo zabrinuti. FIFA bi trebalo da učini više na ovom područu i preuzme odgovornost“, rekao je predsednik SEF Jens Anderson.

  U Švedskoj je peticiju do sada potpisalo 20.000 ljudi.

  Izvor: Seebiz

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE