Svečano otvoreni drugi Srpski dani osiguranja u Aranđelovac

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Svečano otvoreni drugi Srpski dani osiguranja u Aranđelovac

  U Aranđelovcu su svečano otvoreni drugi Srpski dani osiguranja, koji su okupili više od 300 predstavnika osiguravajućih kuća, državnih zvaničnika, kao i domaćih, regionalnih i stručnjaka iz inostranstva. Konferenciju organizuje Udruženje osiguravača Srbije.

  U Srbiji je u prethodnoj godini potpisano oko šest miliona ugovora o osiguranju, a premija po glavi stanovnika iznosila je 112 evra.

  “Industrija osiguranja u zemlji ulaže značajna sredstva u razvoj društvene zajednice kroz sponzorstva i donacije i zapošljava više od 10.800 ljudi”, kaže Mirko Petrović, predsednik UO Udruženja osiguravača Srbije.

  Glavne teme prvog dana Srpskih dana osiguranja bile su katastrofalne štete u Srbiji i predstavljanje mogućih rešenja za njihovo upravljanje, kao i osiguranje poljoprivrede – izazovi i rešenja.

  U Srbiji samo osam do deset  odsto registrovanih poljoprivrednika ima osiguravajuću polisu, a prema rečima Duška Jovanovića, generalnog sekretara UOS, potrebno je da taj broj bude veći.

  “Moramo da pomognemo svakom seljaku da ima osiguranu letinu, osigurane traktore i poljoprivredne mašine. Zato planiramo da u dogovoru sa lokalnim samoupravama omogućimo da poljoprivrednici dobijaju i besplatnu polisu osiguranja. Veliki uticaj na srpska gazdinstva imaju oluja, kiša i sneg, a poljoprivrednici treba da obezbede osiguranje da bi se izbegle katastrofalne štete koje stvaraju loši prirodni uslovi”, kaže Duško Jovanović.

  Na kraju prvog dana Srpskih dana osiguranja pričalo se i o sajber osiguranju i digitalizaciji.

  Drugog dana na konferenciji u Aranđelovcu učesnici će pričati dobrovoljnom zdravstvenom osiguranju na okruglom stolu, a baviće se i značajem i perspektivama Sistema zelene karte.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE