Sve skuplji novi kvadrati u prestonici

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sve skuplji novi kvadrati u prestonici

  Kvadratni metar stana u novogradnji u Beogradu skuplji je za oko 25 odsto nego 2013, a ova godina predstavlja bum za tržište nekretnina po enormno velikom broju izdatih građevinskih dozvola i izgrađenih stanova, kao i po njihovoj prodaji, kažu u firmama koje se bave nekretninama.

  Prosečna cena kvadrata stana u novogradnji u Beogradu je, u zavisnosti od lokacije, bila između 1.500 i 1.900 evra, a sada se kreće od 1.700 i 1.800 do 2.200 evra po kvadratu, kaže direktor firme West Properties Vladimir Popović.

  On je za Tanjug rekao da se procenjuje da je u prvih osam meseci ove godine na tržištu nekretnina izvršeno oko 1,6 milijardi evra transakcija. Ocenjuje da je to velika suma koja pruža sigurnost i potencijal za razvoj u budućem periodu.

  Tatjana Vesnić iz Konstruktor konsaltinga rekla je da je trzište nekretnina u Srbiji u sve boljem stanju, posebno poslednjih godina i to iz nekoliko razloga.

  To su prvenstveno sve veće i veće strane investicije, samim tim se obim poslovanja povećava kada je u pitanja izgradnja fabrika, a ukoliko pričamo o stambenim objektima i tu je bolje stanje takođe zbog stranih investicija, kaže Vesnić za Tanjug.

  Što se kupaca stanova tiče, dodaje, situacija je bolja zbog povoljnijih stambenih kredita, te navodi da ima osnova za optimizam kada je reč o daljem razvoju tržišta nekretnina.

  Izvor: Blic, Tanjug

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE