Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Matična kompanija Banke Silicijumske doline

  Matična kompanija Banke Silicijumske doline podnosi ZAHTEV za zaštitu od bankrota

  Finansijska grupa SVB, matična kompanija propale Banke Silicijumske doline, saopštila je danas da podnosi zahtev za zaštitu od bankrota.

  Nakon što su američke vlasti prošle nedelje zatvorile Banku silicijumske doline zbog nesolventnosti, protiv Finansijske grupe SVB podneta je grupna tužba, u kojoj se tvrdi da nije objavila rizike po njeno poslovanje od budućih povećanja kamatnih stopa.

  Finansijska grupa SVB više nije povezana sa Bankom Silicijumske doline, čiji je kolaps drugi najteži neuspeh neke banke u istoriji SAD, a prvi od propasti banke Vošington mjutjual (Vashington Mutual) 2008. godine.

  Matična kompanija doskorašnje Banke Silicijumske doline navela je danas da će joj proces zaštite od bankrota omogućiti da sačuva vrednost dok procenjuje strateške alternative za svoje vredne poslove i imovinu.

  SVB, matična kompanija Banke Silicijumske doline

  SVB, matična kompanija Banke Silicijumske doline (Beta/AP)

  Gašenje Banke Silicijumske doline prošlog petka i njujorške banke Signačer (Signature) dva dana kasnije oživelo je teška sećanja na finansijsku krizu koja je gurnula SAD u Veliku recesiju, 2007-2009. godine.

  Američka savezna vlada, rešena da povrati poverenje javnosti u bankarski sistem, tokom vikenda je zaštitila sve depozite tih banaka, uključujući one koji su premašili ograničenje od 250.000 dolara po individualnom računu.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE