Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Svadba, svadba: Nove Škode za niške matičare grad plaća 89.000 evra

  Novih pet automobila za matičare, građevinsku i komunalnu inspekciju Grad Niš će platiti više od 89.000 evra, a posao je na tenderu dobila firma Auto Čačak Promet koja je bila jedini ponuđač.

  Kriterijum za izbor najbolje ponude bila je cena, ali se firma iz Čačka jedina odazvala javnom pozivu pa će upravo ona obezbediti pet automobila, među kojima su tri različita modela.

  Ona je ponudila cenu od 8.717.325 dinara bez, odnosno 10.460.790 dinara sa PDV, što je oko 89.000 evra, prosečno oko 17.800 evra po automobilu. Ponuda je prihvatljiva i ponuđena cena je u okviru procenjene vrednosti nabavke, piše u obrazloženju.

  Kako je istaknuto u tenderskoj dokumentaciji, svi automobili treba da budu proizvedeni ove ili prošle godine, beli ili sivi, sa EURO-6 motorom na benzin.

  Iz Grada su za Južne vesti ranije pojasnili da kupuju nova vozila jer su potrebe veće u odnosu na sadašnji broj, da nije primereno da matičari idu pešice ili autobusom na venčanja, kao i da inspekcija dobija često više zahteva istovremeno, pa inspektor „još nije došao, a već je pošao“.

  Marta ove godine, kada su komunalna inspekcija i matičari dobili po jedan novi automobil Auto Čačka, komunalni milicajci dobili su dva. Iz gradskog budžeta je za to bilo izdvojeno više od 5 miliona dinara.

  Škode su kupovane i za Institut za javno zdravlje u Nišu, Narodni muzej, Univerzitet, kao i Gerontološki centar, koji je auto kasnije ustupio Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračku i socijalnu politiku.

  Parama građana i niška Direkcija za javni prevoz kupila je pre tri i po godine Škodu za oko 24.500 evra, kada je tender bio raspisan tako da je jedino firma Auto Čačak mogla da se javi, dok su druge auto-kuće ukazivale da je nabavka nameštena.

  Izvor: Južne vesti

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE