Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sukob na pomolu: Intervju Zorane Mihajlović listu Nova za premijerku je „neljudski“

  Premijerka Ana Brnabić je tokom gostovanja na televiziji Hepi ocenila da je postupak Zorane Mihajlović da da intervju za list Nova – neljudski.

  Reakcije i osude drugih članova stranke nastavile su se na društvenim mrežama, a i sama ministarka Mihajlović nije im ostala dužna.

  „Neko ko je potpredsednik Vlade i u vrhu Srpske napredne stranke u Novoj S – mediju koji je, mislim u direktom vlasništvu Đilasa…Prosto nije fer prema onome kome taj medij najgore govori svaki dan. Ja ću pokrenuti to pitanje pred strankom. I mislim da neke stvari jesu crvene linije i nekako nisu ljudske“, rekla je Brnabić.

  NUNS: Loša, nedopustiva poruka premijerke

  Mihajlović i Brnabić (foto: Beta)

  Rade Đurić iz Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) smatra da su „reči Ane Brnabić direktan pritisak na medije koji kritički izveštavaju o radu vlasti i loša poruka drugim medijima, ali i poruka premijerkinim stranačkim saborcima kojima se zapravo šalje određena poruka šta se može dogoditi ili koju vrstu posledice mogu da očekuju ili reakciju ukoliko komuniciraju ili daju izjave takvoj vrsti medija, odnosno kritički orijentisanim medijima“.

  Brnabić bi zaporavo, sa najviše funkcije na kojoj se nalazi, trebalo da daje primer i da osuđuje izjave poput one koju je sama dala, zaključuje Đurić. Dodaje da bio ona zapravo trebalo da podstiče druge predstavnike vlasti da što više komuniciraju sa medijima.

  „Ovo je jako loša poruka, sa druge strane nedopustiva poruka i određena vrsta čak i diskriminacije. Posebno zbog toga što je premijerka i osnivač i član vladine radne grupe koja se bavi pitanjima bezbednosti novinara, koja na svojim sastancima razgovara između ostalog i o različitim oblicima pritisaka“, ističe Đurić.

  Lavina komentara iz SNS, ministarka odgovorila Đukanoviću

  Iza leđa premijerke odmah je stao je i predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić porukom – „ne pada sneg da zaveje breg već da svaka zverka pokaže svoj trag“.

  „Članovi SNS jedva čekaju da ocene svakoga od nas u stranci i sa velikim nestrpljenjem očekuju taj trenutak. A što se tiče onih koji bi preko stranih ambasada da se preporuče za mesto ministra, odmah mogu da im kažem da su se džaba trošili za skupe poklone i gala večere njihovim ekselencijama“, poručio je Glišić.

  A onda je krenula lavina poruka iz SNS. Vladimir Đukanović najpre je na Tviteru, ministarku ironično označio modernom, a ona je direktno odgovorila na Instagramu: „Moja pokojna baka Mileva je za ovakve govorila: Glup se ne traži, on se sam javlja“.

  Na ovo Đukanović je otišao korak dalje, pa ministarku nazvao pogrdnim imenom.

  Izvor: N1, Danas

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE