Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  SUD: Mišković nije oštetio putare, a za utaju suđenje iz početka

  Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio vlasnika Delta holdinga Miroslava Miškovića optužbi da je oštetio putarska preduzeća, dok je ukinuo deo prvostepene presude kojom je bio osuđen na pet godina zatvora i osam miliona dinara kazne zbog optužbi da je pomogao sinu Marku u utaji poreza.

  Sud je pravosnažno oslobodio optužbi i Marka Miškovića, Mila Đuraškovića i ostale okrivljene za zloupotrebe sa putarskim preduzećima.

  Istim rešenjem, Apelacioni sud je naložio da se Miškoviću zbog bitnih povreda odredaba krivičnog postupka suđenje za utaju poreza ponovi pred Specijalnim sudom u Beogradu.

  Ukinutim delom presude, Mišković je 20. juna 2016. godine bio osuđen za krivično delo utaja poreza izvršena pomaganjem.

  Po nalaženju Apelacionog suda, nema dokaza da je Mišković izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u vezi sa putarskim preduzećima.

  U osuđujućem delu presude, koji je ukinut po nalaženju Apelacionog suda, prvostepena presuda sadrži bitnu povredu odredaba krivičnog postupka „budući da su u obrazloženju presude izostali razlozi o odlučnim činjenicama, a oni razlozi koji su dati u znatnoj meri su nejasni i protivrečni“.

  Suđenje će mu se sada ponoviti samo po delu optužnice Tužilaštva za organizovani kriminal koja ga tereti za pomaganje sinu Marku u utaji poreza po odbitku od kapitalnog dobitka iz poslovanja putarskih preduzeća.

  Miškoviću je suđenje zbog zdravstvenih problema u decembru 2015. godine razdvojeno od procesa protiv njegovog sina i ostalih optuženih.

  Apelacioni sud je pravosnažno oslobodio optužbi i Marka Miškovića, Mila Đuraškovića i ostale okrivljene za zloupotrebe sa putarskim preduzećima.

  Ponavlja im se suđenje po optužbama za utaju poreza, odnosno za oštećenje fabrike Maziva u Kruševcu.

  Izvor: RTS, Tanjug

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE