Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Netfliks

  Netflix kupuje napuštenu VOJNU BAZU da bi izgradio studio vredan 850 miliona USD

  Netflix dovodi Holivud u Nju Džersi. Gigant za strimovanje zaključio je posao od 55 miliona dolara za kupovinu nekadašnje vojne baze Fort Monmut. Kompanija planira da izgradi studio vredan 850 miliona dolara na 300 hektara koji obuhvata Itontaun i Oušanport.

  Prema Asbury Park Pressu (APP), Netflix je licitirao za imovinu pre dva meseca i potpisao sporazum sa Upravom za ekonomsku revitalizaciju Fort Monmuta u sredu.

  Čineći to, gigant je rekao da će da uloži više od 850 miliona dolara u stvaranje jednog od najvećih proizvodnih pogona na svetu, sa 12 zvučnih bina, pomoćnih produkcijskih prostora i pozadinskih parcela, sličnih po veličini i obimu svojim studijima u Novom Meksiku. Studije će koristiti za proizvodnju visokokvalitetnih TV serija i filmova, uključujući originale. Proizvodnja će se takođe povremeno odvijati na slikovitim lokacijama širom države.

  APP izveštava da Netflix veruje da bi u naredne dve decenije mogao da doprinese prihodima do 8,9 milijardi dolara, dodajući skoro 5 milijardi dolara ekonomiji države, prenosi Entrepreneur.

  netfliks, studio

  netfliks, studio, serije, deljenje šifri (Pexels)

  Netfliksov studio podstiče državnu ekonomiju

  List je citirao izjavu guvernera Nju Džersija Fila Marfija, koji je rekao da će Netfliksova „transformaciona investicija da posluži kao kamen temeljac u njihovim naporima da stvore uspešnu industriju od celog platna“.

  „Kao rezultat skoro milijardu dolara potrošnje na filmsku produkciju, Nju Džersi će dodatno da učvrsti svoj status novonastalog nacionalnog lidera u televizijskoj i filmskoj industriji“, dodao je guverner.

  Ko-izvršni direktor Netfliksa Ted Sarandos rekao je da je strimer „oduševljen što nastavlja i širi njihove značajne investicije u Nju Džersiju i Severnoj Americi“.

  „Verujemo da studio može da podstakne lokalnu i državnu ekonomiju sa hiljadama novih radnih mesta i milijardama privrednog rezultata, kao i da podstakne živahan proizvodni ekosistem u Nju Džersiju“, istakao je Sarandos.

  Asburi Park Press napominje da Netflix ima još mnogo vremena pre nego što konačno zaključi posao i dobije različita odobrenja od određenih opština.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Unsplash, Pexels

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE