Studenti FDU-a saslušani, tvrde da nisu organizovali "Protest protiv diktature"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Studenti FDU-a saslušani, tvrde da nisu organizovali “Protest protiv diktature”

  Studenti Fakulteta dramskih umetnosti (FDU) Pavle Terzić i Gavrilo Vučetić protiv kojih je MUP Srbije podneo prekršajnu prijavu jer su organizovali neprijavljeni skup, izjavili su danas da nisu i da ne znaju ko su organizatori protesta “Protiv diktature” i izrazili nadu da će biti doneta oslobadjajuća presuda.

  Posle davanja izjava u Prekršajnom sudu, Vučetić je novinarima preneo da je pred sudijom rekao istinu, odnosno da je na protestima bio kako bi se borio za pravdu.

  On je kazao da veruje u sud i u institucije države da će uraditi pravu stvar i pokazati se kao nezavisni u postupku koji se vodi protiv njih.

  “Rekli smo zašto smo šetali. Ja sam šetao protiv bezumlja koje se u Srbiji propagira putem raznih režimskih medija. Hteo sam da ustanem protiv toga i kažem da nisam deo tih ljudi, štaviše da sam protiv njih”, rekao je Vučetić.

  On je kazao da mu sve izgleda kao pokušaj zastrašivanja jer su izabrana dva studenta kako bi se toj ciljnoj grupi reklo da ne sme da protestuje i iskazuje različita mišljenja.

  Terzić je rekao da su studenti šetali kako bi ukazali na kriminalnu situaciju u kojoj se nalazi kultura u Srbiji i kako bi bar malo osvestili ljude.

  “Nismo organizatori protesta i ne znamo ko je. To smo rekli. Mi smo samo dva mlada momka sa srcem i stavom koji su to hteli da to pokažu”, rekao je Terzić.

  On je dodao da bi svaka presuda koja ne bi bila oslobadjajuća predstavljala veliki poraz za Srbiju jer bi se time pokazalo da se ljudi nepravedno osudjuju.

  Pravna zastupnica studenata Kristina Todorovića iz Jukoma rekla je da su okrivljeni saslušani, da su njihove izjave bile saglasne i logične i da sudija treba da odluči o daljim koracima.

  Kristina Todorović je navela da je suština optužnice da su studenti označeni kao organizatori skupa koji nije bio prijavljen u skladu sa Zakonom.

  Ona je kazala da su predložili da se saslušaju policajci koji su predali prekršajne prijave protiv studenata i priložili izjavu ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića iz jednog dnevnog lista u kojoj je on naveo imena osoba koja smatra organizatorima protesta.

  Protesti “Protiv diktature” počeli su 3. aprila, dan posle održavanja predsedničkih izbora u Srbiji.

  Ispred Prekršajnog suda u znak podrške studentima okupilo se više od 100 gradjana, medju kojima su bili i predstavnici opozicionih stranaka, kao i profesori FDU-a RBiljana Srbljanović, i Ivan Medenica, kao i glumac Nikola Đuričko.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE