Stručnjaci iz Kragujevca razvili PLATFORMU za „smart zakazivanje“ i MANJE GUŽVE kod lekara

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Stručnjaci iz Kragujevca razvili PLATFORMU za „smart zakazivanje“ i MANJE GUŽVE kod lekara

  Na Fakultetu medicinskih nauka u Kragujevcu predstavljena je inovativna softverska platforma “AntiCovid”, koja omogućava “smart zakazivanje” i upravljanje redovima pacijenata koji čekaju na testiranje.

  Platforma je inovativni sistem za smanjenje gužve i pritiska na lekare kada pacijenti dolaze u talasima, nezakazano.

  Kako je rečeno, cilj je da potencijalno zdrave osobe nemaju direktan kontakt sa potencijalno zaraženim, da se vreme čekanja svede na minimum i da hitni slučajevi dobiju prednost.

  Pacijent na web aplikaciji popunjava elektronski formular i može da zakaže vreme pregleda. Potom dobije i-mejl i sms obaveštenje i jedinstveni kod – šifru. Pacijent potom na E-oglasnoj tabli, preko web aplikacije, prati svoj red i dođe tačno kada je zakazan njegov pregled.

  Svaki lekar u ordinaciji je povezan putem naloga sa sistemom, on prati i uvek može da zna unapred koji pacijent dolazi i njegovu kliničku sliku, hitnost pregleda i godine pacijenta“, rekao je autor platforme, doktor ekonomskih nauka, Miloš Lučić, koji radi na Fakultetu medicinskih nauka.

  On je rekao da softverska platforma „AntiCovid“, na kojoj je radilo 15 stručnjaka, predstavlja „donaciju zdravstvenom sistemu Srbije“, a biće data i internacionalno, nacionalnim zdravstvenim sistemima koji izraze želju za podršku.

  Direktor Doma zdravlja u Kragujevcu, Vasilije Antić, rekao je da će njegova ustanova za 10 do 15 dana biti spremna da radi uz pomoć inovativne softverske platforme.

  „Nama će ovo značiti ne samo za Kovid ambulantu, već mislimo da može da bude primenljivo i za sve druge grane gde se pregledi zakazuju. Pacijentu se omogućava da ne čeka na pregled, a lekar unapred zna koliko će imati pacijenata“, rekao je Antić.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE