Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Stranac u Srbiji na neobičan način pozvao Vučića da uvede sankcije Rusiji

  Srbija je odlučila da, uprkos tom što je to učinila gotovo čitava Evropu, ne uvede sankcije Rusiji zbog invazije na Ukrajinu. A naš predsednik Aleksandar Vučić svakodnevno, kako i sam kaže, trepi „pritiske“ zbog toga.

  Vlasti su donele odluku da se vode „neutralnom“ politikom u ovom, između ostalog i ekonomskom ratu, zbog čega se svakonevno javljaju kritike sa različitih strana.

  Jedan od neobičnijih načina podrške Ukrajini, pružio je i Gunther Fehlinger. On je naime napravio fotografiju ispred beogradskog hotela „Moskva“, napisavši da bi mu trebalo promeniti ime.

  „Evo iz Beograda pozivam Srbiju da preimenuje hotel ‘Moskva’ u hotel ‘Kijev’ i da se pridruži sankcijama EU protiv Rusije ili da se odrekne statusa kandidata za članstvo u EU, Srbija mora sada jasno da kaže da li je sa Rusijom ili sa Evropom?“, napisao je on uz svoju fotografiju na Tviteru.

  Pored toga Fehlinger je i tagovao predsednika Srbije Aleksandra Vučiča i Vladu, objava ima više od 500 lajkova i 1.700 komentara. Neki od njih objavljivali su fotografije sa mitinga podrške Rusiji koji se nedavno održao u Beogradu ili jednostavno pisali uvredljive komentare Fehlingeru.

  Jedan korisnik podelio je dve naslovnice američkog magazina „Time“ koje prikazuju način na koji se izveštavalo, sa rata zahvaćenih područja, 1995. godine u Jugoslaviji i sada u Ukrajini, o čemu je BIZLife već pisao.

  Ko je Gunther Fehlinger?

  Gunther Fehlinger je austrijski ekonomista i konsultant za menadžment i razvoj. Bivši generalni sekretar Unije malih i srednjih preduzeća EPP. Od 2005. Gunter je fokusiran na ekonomske reforme i politiku malih i srednjih preduzeća u evropskim zemljama u tranziciji. Uglavnom na Kosovu, u Albaniji i Ukrajini.

  Fehlinger ima i svoj kanal na YouTubu gde kači video klipove sa celog Balkana. Jedan od naziva njegovih klipova je i „Srpska anti-otomanska kolonijalna borba zaslužuje poštovanje, ali nije izgovor za trostruki genocid“ ili „U Skupštini Srbije protestuju zbog dodele medalje za ratne zločince“. Predsednik Aleksandar Vučić i Vlada Srbije neretko se nalaze na njegovom tapetu, pa ume da ih iskritikuje.

  Izvor: BIZLife

  Foto: YT Scrn

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE