Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Stigla ih KORONAKRIZA: Er Srbija mora da OTPUŠTA i SMANJUJE plate

  Kompanija Er Srbija je objavila poziv za dobrovoljno prijavljivanje za prestanak radnog odnosa, uz isplatu stimulativne otpremnine.

  U kompaniji za Tanjug navode da je nacionalni avioprevoznik primoran da smanji broj zaposlenih, kao i plate radnicima.

  Er Srbija, kao i ostale aviokompanije u svetu, trpi posledice pandemije koronavirusa, koja je značajno smanjila aviosaobraćaj.

  „Imajući u vidu ovako dug period od kako traje poremećaj poslovanja, kompanija više nije u mogućnosti da podnese postojeći nivo troškova, pa je primorana da, pored ostalih do sada pokrenutih inicijativa u cilju smanjenja troškova, pokrene i proces smanjenja broja zaposlenih, odnosno rešavanja viška zaposlenih, kao i smanjenja zarada“, naveli su iz Er Srbije u pisanom odgovoru Tanjugu na pitanja o posledicama epidemije na poslovanje nacionalne aviokompanije i merama koje preduzimaju da umanje štetu.

  Er Srbija navodi da će zaposlenima koji na osnovu dobrovoljnog zahteva budu proglašeni viškom biti obezbeđene pogodnosti i veći obim prava u odnosu na uslove koji su propisani Zakonom o radu.

  Situacija u oblasti putničkog aviosaobraćaja na globalnom nivou izuzetno je teška još od pocetka pandemije korona virusa od sredine marta,ukazuju u srpskoj aviokompaniji.

  Takođe napominju, da usled posledica pandemije celokupna industrija prolazi kroz čitav niz izazova, koji pre svega podrazumevaju znacajno smanjenje obima rada, a samim tim i prihoda.

  Kako navode, praktično ne postoji nijedna aviokompanija koja nije pogođena, a ni Er Srbija, nažalost, nije izuzetak u tom smislu.

  Napominju da je većina aviokompanija do sada već preduzela ili se sprema da preduzme mere restrukturiranja, u vidu prilagodavanja svojih ljudskih i materijalnih resursa novim uslovima poslovanja u okruženju kovida 19 i drastično smanjenom obimu posla.

  „Er Srbija je osam meseci, uz izuzetne napore, racionalizaciju poslovanja i smanjivanje troškova, pronalazila načine da u određenoj meri amortizuje posledice globalne krize u avio-saobraćaju“, ističu u kompaniji.

  Izvor: RTS, Tanjug

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE