Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  STIGAO VOZ iz Kine sa 300 tona medicinske opreme, kiša SPREČILA svečani doček

  Voz kineske železnice dopremio je u Beograd medicinsku opremu koju je Srbija kupila od Кine za borbu protiv koronavirusa, objavljeno je na sajtu Vlade Srbije.

  Dopremljene su zaštitne maske, skafanderi, rukavice, naočare, viziri i druga oprema.

  Teretni voz, sastavljen od 42 vagona, dočekali su kineski radnici koji rade na modernizaciji pruge Beograd–Stara Pazova, sa kineskim i srpskim zastavama.

  Na vagonima je ispisana poruka na srpskom i kineskom jeziku – „Кineske železnice čestitaju bratskoj Srbiji uspeh u borbi protiv epidemije“.

  U vozu se nalazi 300 tona medicinske opreme, čime je dodatno osigurano da Srbija bude spremna, ukoliko bude drugog talasa virusa korona.

  Voz je simbolično krenuo 9. maja, na Dan pobede, iz Vuhana, grada iz koga je otpočela borba sa koronavirusom i grada koji je virus i pobedio, navedeno je u saopštenju.

  Prevoz i kompletnu robu u kojoj se nalazi 16 miliona nemedicinskih maski, 7,8 miliona medicinskih maski, 230.000 zaštitnih odela, 5.000 beskontaktnih toplomera, platila je Srbija.

  „U ovom trenutku ne znamo da li će biti novog talasa virusa COVID-19, ali sigurno znamo da je Srbija u potpunosti obezbeđena medicinskom opremom, ukoliko do njega dođe. Voz sa zaštitnom opremom, koji je doputovao iz Кine novim putem svile, simbolizuje čelično prijateljstvo dva naroda i pokazuje značaj inicijative Pojas i put, čiji je Srbija aktivan učesnik“, rekla je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, navedeno je u sapštenju.

  Ambasadorka Кine u Srbiji Čen Bo rekla je da China Railway Express predstavlja važan rezultat inicijative Pojas i put.

  „Od januara do aprila prevezeno je na toj liniji 8.000 tona materijala i opreme za borbu protiv epidemije. Na taj način je China Railway Express postao put solidarnosti i put života i zdravlja između Кine i Evrope“, rekla je Čen Bo.

  Istakla je i da će u narednom periodu, Кina i Srbija pojačati saradnju u cilju ekonomskog oporavka dve zemlje.

  Svečani doček, koji je bio planiran za i kojem je trebalo da prisustvuju predsednica Vlade Ana Brnabić i ambasadorka Kine Čen Bo, otkazan je zbog loših vremenskih prilika.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: Beta, BIZLife

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE