Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Štetno za turske hotele: Stranci kupili 108.000 nekretnina u Antaliji

  U turističkom sektoru Antalije raste zabrinutost zbog toga što se nekretnine u ovom delu Turske prodate strancima ne koriste za primarnu namenu, a to šteti hotelskom poslovanju.

  Kaan Kavaloglu iz Turske agencije za promociju i razvoj turizma (TGA) je ukazao da je nedavni rast prodaje nekretnina, posebno u oblastima Alanja i Konjalti, za posledicu imao da je ukupno prodato 108.000 nekretnina.

  „Naravno da je dobro kada stranci dođu u Antaliju i kupe kuću. To je oblik turizma koji postoji i u drugim delovima sveta. Međutim, 108.000 stanova nije prodato za 108.000 različitih ljudi. Tu počinje problem“, istakao je.

  Prema njegovim tvrdnjama, postoje pojedinci koji su čak kupili 80 kuća i koji te kuće iznajmljuju sunarodnicima. Naveo je da su ti kupci Ministarstvu kulture i turizma Turske podneli poseban izveštaj o ovom pitanju.

  stan u Turskoj

  Kavaloglu je naglasio da su kupci nekretnina u Antaliji uglavnom Rusi, Nemci i Ukrajinci koji su uspostavili sistem iznajmljivanja. Međutim, nad ovim sistemom ne postoji nikakav nadzor i kontrola, što uzrokuje pojavu neuobičajnih praksi.

  Kavaloglu se ipak nada da će ovo pitanje biti zakonski regulisano. Napomenuo je da su slični problemi postojali u Sjedinjenim Američkim Državama i Španiji, zbog čega je ograničena prodaja nekretnina u pojedinim delovima ovih zemalja.
  Smatra da bi slično trebalo učiniti u Antaliji kako bi se zaštitila lokalna turistička industrija.

  Izvor: Klix

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE