Stambena kula od 80m niče preko puta opštine NBG

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Stambena kula od 80m niče preko puta opštine NBG

  Poslednja neizgrađena parcela u bloku 11a, na uglu Bulevara Mihajla Pupina i Ulice trešnjinog cveta, našla se na javnom uvidu, a prema predloženom rešenju planirana je pretežno stambena namena uz analizu uticaja visokog objekta na okolinu.

  Prema izloženom Planu detaljne regulacije, ugaoni objekat sastojaće se od kule visine 80 metara i dva vezna aneksa visine 43 i 32 metra, usklađenih sa visinama susednih objekata (Hotel Falkensteiner i VIG Plaza), objavio je sajt Beobuild.

  Novi objekat biće pretežno stambene funkcije, sa okvirno planiranih oko 200 stambenih jedinica i poslovnim krilom ukupne bruto površine 14.000 kvadratnih metara.

  Više detalja o rasporedu namena i organizaciji kompleksa biće poznato nakon izrade urbanističkog projekta.

  Dvostrano uzidani ugaoni objekat treba da kompletira već izgrađeni niz zgrada, koje čine ulični front ka Bulevaru Mihajla Pupina i Ulici trešnjinog cveta. Okruženje budućeg objekta je uglavnom niže spratnosti, pa bi se izgradnjom kule na ugaonoj parceli u bloku 11 kreirao još jedan prostorno-arhitektonski reper.

  Povećanje spratnosti na ugaonoj parceli neće doprineti kvalitetu tog prostora.

  Sa druge strane, predmetna lokacija je dobra za visinsko i arhitektonsko akcentovanje, pa bi planirani visoki objekat mogao da značajno doprinese atraktivnosti šireg okruženja, prenosi Beobuild.

  Ko stoji iza projekta?

  Inače, oko ovog projekta već se vode polemike, pa je tako Mila Popović, predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde saopštila da projekat objavljenog plana za izgradnju u Bloku 11a na Novom Beogradu finansira bivši vlasnik firme Radijus Vektor, Zoran Bulatović, koji je prodao firmu Radijus Vektor Telekomu za pet puta veću cenu.

  “Tako, “uspešan” biznismen koji je od države dobio bespovratni kredit od 84 miliona evra ulaže novac građana i uvećava svoj profit. Da li samo njegov – ne znamo”, upozorila je ona.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beobulid

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE