Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Dejan Ivanović i Hesus Korčero Romero

  STADA ulaže 10 miliona EUR za proširenje proizvodnje

  Hemofarm, lider na farmaceutskom tržištu Srbije i regiona, jedan od deset najvećih izvoznika u Srbiji, ulaganjem od 10 miliona evra za rekonstrukciju i nabavku nove proizvodne opreme, proširuje svoj portfolio i započinje proizvodnju svetski poznatog brenda „Nizoral“, šampona protiv peruti.

  STADA Grupa je 2019. godine kupila proizvodni portfolio „Nizoral“ šampona od kompanije Johnson&Johnson i donela odluku da proizvodnju ovih svetski poznatih brendova prebaci u proizvodni pogon Hemofarma u Šapcu. Odobrena investicija u vrednosti od 10 miliona eura iskorišćena je za rekonstrukciju starog odeljenja pakovanja blistera, kao i za nabavku proizvodne opreme za čak pet novih linija, čime se dodatno proširio proizvodni portfolio tečnih formi ove kompanije.

  Prva faza rekonstrukcije završena je u junu 2022. godine, kada su proizvodne linije puštene u rad, a prilikom današnjeg obilaska proizvodnje, Hesus Korčero Romero, Viši potpredsednik STADA Grupe za  Globalne Operacije, istakao je značaj i vrednost ove investicije:

  Otvaranje novog pogona u Šapcu - Hemofarm

  Otvaranje novog pogona u Šapcu – Hemofarm

  „Cilj naših globalnih operacija je da postanemo vodeći dobavljač, tačan svakog trenutka, kako bismo napredovali na svim tržištima na kojima poslujemo. Decenije uspešnog poslovanja naučile su nas da za rast i bolje poslovanje moramo da maksimiziramo naše kapacitete i da ulažemo u najbolje tehnologije na pravim lokacijama, pokazujući time našu spremnost da se prilagođavamo zahtevima lokalnih tržišta i globalnim uslovima poslovanja. Ova investicija će dodatno uticati na jačanje liderske pozicije STADA Grupe, ne samo na lokalnom i regionalnom tržištu gde Hemofarm posluje, već i na ostalim tržištima sveta. Nakon kompletne rekonstrukcije, pogon će imati tri linije za proizvodnju tečnosti, tri linije za istakanje tečnosti u bočice, jednu liniju za istakanje tečnosti u kesice, a što je još važnije, otvara priliku i za nova radna mesta,“ rekao je Hesus Romero.

  Do sada je završena validacija pet različitih formulacija Nizoral šampona 2%, a u decembru je počela izrada optimizacione serije Nizoral šampona 1%.

  Hesus Korčero Romero

  Hesus Korčero Romero

  „Rad na ovom projektu bio je izuzetno zahtevan. Pogon koji je rekonstruisan nalazi se u „srcu“ fabrike, pa je bilo potrebno obezbediti i nesmetan svakodnevni rad, pored rekonstrukcije preko 1.000 m2 prostora koji je povezan sa ostatkom proizvodnje. Požrtvovanost i iskustvo, kako zaposlenih u proizvodnji, tako i u menadžmentu doveo je do uspešne realizacije, i u roku od šest meseci (koliko je obično potrebno samo za jednu liniju) uspešno je pušteno u pogon čak pet novih mašina. Nakon kompletne rekonstrukcije, ukupan proizvodni kapacitet će iznositi 30 miliona pakovanja tečnih formi,“ ocenio je Dejan Ivanović, direktor operacija Hemofarm Grupe

  Trenutno se u Hemofarm fabrici u Šapcu proizvodi 7 miliona pakovanja tečnih formi a kada se završe svi transferi ove investicije, godišnja proizvodnja će iznositi  37 miliona pakovanja tečnih formi, dok dostizanje punog kapaciteta proizvodnje, otvara prostor i za nova radna mesta.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Hemofarm

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE