Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Šta sve možete da očekujete ako sutra izađete na protest? (FOTO/VIDEO)

  Za sutra su širom Srbije najavljeni protesti i blokade kao izraz nezadovoljstva zbog usvajanja dva zakona (Zakon o referendumu i Zakon o eksproprijaciji) za koje se smatra da će ugroziti i prava ljudi i životnu sredinu.

  U brojnim gradovima najavljene su blokade puteva, a ekološke organizacije i građani pozivaju sugrađane na okupljenje.

  Ovo je već druga subota zaredom koja će u Srbiji biti obeležena protestima, ali ovog puta se čini da će protesti izgledati nešto drugačije.

  Podsetimo, prošla subota bila je obeležena fizičkim sukobima između demonstranata i policije, ali i između demonstranata i nepoznatih grupa mladića koji su bili „opremljeni“ šipkama i čekićima.

  Broj za prijavu blokade

  Za sutrašnje proteste najavljene su „kontramere“ protiv demonstranata. MUP je sredinom nedelje objavio broj i mejl na koji građani mogu da pozovu i da prijave problem zbog, kako je navedeno, “nasilja i blokade saobraćaja”.

  “Građani kojima zbog blokade puteva i saobraćaja bude ograničena sloboda kretanja ili dožive neki vid nasilja usled blokade puteva, od danas prijavu mogu podneti pozivom na broj 0800104103”, naveo je MUP.

  MUP uveo broj da građani prijave probleme tokom BLOKADE PUTEVA

  „Lila revolucija“

  Osim toga, NVO „Lila revolucija“ pozvala je građanke da sutra od 13h izađu na proteste, obučene u ljubičastu garderobu, „naoružane“ kanticama ljubičaste boje.

  Iz NVO „Lila revolucija“ pozivaju žene da obeleže sve automobile koji učestvuju u blokadama i, kako navode, maltretiranju građana Srbije.

  „Naoružajte se osmehom, strpljenjem i lila farbom. Tufnicama protiv bahatih batinaša i onih koji blokiraju puteve“, navodi se u pismu ženske NVO „Lila revolucija“.

  One su podelile i oznake koje ce biti korišćene na društvenim mrežama za poziv građankama.

  Vozači GSP-a da slikaju trudnice i stare

  Takođe, na Fejsbuk profilu ekološkog udruženja „Eko straža“ pojavila se fotografija ekrana sa porukom koju je navodno vozač GSP-a poslao udruženju kako bi je oni podelili s građanima.

  „Od vozača GSP-a u Beogradu se sutra traži da slikaju blokadu u koju su upali i da slikaju da li ima starih lica ili trudnica u vozilu i da dostave fotografije gradskoj upravi“.

  „Mislim da svi znamo sa kojom bagrom imamo posla, ali čisto da objavimo pre nego što se desi. Molim vozače GSP-a da stanu na stranu građana i da ne budu kolaboracionisti“, pišu iz Eko straže na društvenim mrežama uz objavljenu fotografiju poruke.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE