Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Srpski patrijarh na Instagramu, već ima NA HILJADE pratilaca

  Srpski patrijarh Porfirije otvorio je stranicu „Patrijarh Porfirije“ na Instagramu i naglasio je da zajedno sa saradnicima namerava da unapredi misiju Crkve koristeći sva sredstva koja savremena tehnologija stavlja na raspolaganje i ukazao na to da su društveni mediji krov sa koga svima upućujemo reč Božju.

  Patrijarh je izjavio je da ga je iskreno obradovalo što je njegovu zvaničnu Instagram stranicu već u prvih nekoliko sati počelo da prati više od 10.000 korisnika, a da je ta društvena mreža po svojoj brzini, dostupnosti i ekonomičnosti jedan od najefikasnijih načina za komunikaciju.

  U saopštenju SPC povodom početka Velikogospojinskog posta se navodi da je patrijarh putem društvenih mreža želeo da izađe u susret interesovanju vernika, „ali i celokupne domaće i inostrane javnosti, o njegovom radu, stavovima i mišljenjima“.

  „Ne samo tradicionalni, linearni mediji (štampa, radio i televizija), nego čak i internet portali… po brzini, globalnoj dostupnosti, pa i ekonomičnosti, što je isto tako važno, zaostaju za društvenim medijima, a moje je mišljenje da je u tom smislu najefikasniji Instagram“, naveo je patrijarh SPC.

  On je dodao da je namera da se vernicima SPC, ali i drugim zainteresovanima, kroz reči o bilo kojoj važnoj aktuelnoj temi, i odgovarajućim ilustracijama, upućuje porukua Jevandjelja.

  „I, na posletku, sa zadovoljstvom na pitanje (novinara) ‘da li su u planu i drugi slični koraci’, ističem da, zajedno sa saradnicima, nameravam da unapredim misiju Crkve koristeći sve alate koje nam savremena tehnologija stavlja na raspolaganje“, zaključio je patrijarh Porfirije.

  U narednih nekoliko sati broj pratilaca poglavara SPC je porastao na 27.000…

  Izvor: Beta, Agencije

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE