Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Mask ima novu ORIGINALNU IDEJU – satelit za SVEMIRSKE REKLAME

  Svemirska kompanija Ilona Maska Spejs Iks postaviće ogroman oglasni satelit u svemiru na kome kompanije mogu da prikazuju različite reklamne sadržaje.

  Svemirska kompanija sarađuje sa kanadskim tehnološkim startapom Geometrijska energetska korporacija (GEC) na lansiranju reklamnog satellita u svemir.

  Samuel Reid, izvršni direktor i suosnivač GEC-a rekao je da će satelit biti pušten 2022. godine.

  Proces kupovine oglasnog prostora na satelitu je pomalo složen, ali prilično zanimljiv. Prvo, svako će moći da kupi prostor za digitalno oglašavanje sve dok plaća više nego što neko drugi licitira.

  „Pokušavam da postignem nešto što može demokratizovati pristup svemiru i omogućiti decentralizovano učešće. Nadajmo se da ljudi ne troše novac na nešto neprikladno ili uvredljivo, to ipak ne bismo dopustili“, rekao je Reid.

  Takođe ćete morati da kupite žetone da biste dobili prostor u pikselima na satelitu.

  Biće dostupno pet vrsta žetona: Gama, koja određuje osvetljenost ekrana; Kappa, koja određuje boju; Beta, koja određuje X koordinatu; Rhoe, koji određuje Y koordinatu; i Xi, koji određuje vreme prikazivanja oglasa.

  Trenutno još uvek nije jasno koliko će veliki biti oglasi, koliko će njih moći da se prikaže u jednom trenutku, kakav je uticaj ovog poduhvata na životnu sredinu itd.

  Spejs Iks još uvek nije komentarisao ovo partnerstvo.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE