Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Srpski novinari u trci za „evropskog Pulicera“

  European Press Prize 2017.  dodeljuju se sutra uveče u Amsterdamu, a u konkurenciji za nagradu za istraživačko novinarstvo nalazi se Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS).

  Kako se u obrazloženju nominacije kaže, „srpski političari se često hvale uspesima u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala“, a novinari CINS-a su tu da te tvrdnje provere. “Priznanje radu veoma dobrih i temeljnih novinara koji služe svom društvu”, piše na sajtu Europeanpressprize.

  CINS će imati opasnu konkurenciju. Za ovu nagradu takmiče se i grupa novinara koja je otkrila „Panamske papire“, zatim novinari koji su otkrili malverzacije u korišćenju EU fondova, ali i novinari Fajnenšal tajmsa, Vajsa i drugih evropskih medija.

  „Evropski Pulicer“ kako ga zovu, dodeljuje se i u kategorijama za najbolji komentar, najbolju priču i najbolju inovaciju, a kako kažu u CINS-u:

  „U četvrtak uveče ćemo ravnopravno i s ponosom učestvovati u proslavi najboljeg novinarstva u Evropi sa sebi jednakima, ponosni na zemlju iz koje dolazimo. Kako god se ona odnosila prema nama, mi ćemo joj dati najviše što umemo. Zbog toga se mirno spava…Tu smo nagradu već dobili.“

  Izvor: BIZLife/CINS

  Foto: CINS/ Vladimir Miloradović

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE