Srpske kompanije u trci za "Prijatelja porodice"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Srpske kompanije u trci za “Prijatelja porodice”

  Vlada i Privredna komora Srbije pozvale su sve kompanije u Srbiji koje doprinose usklađivanju rada i roditeljstva da se od 1. septembra prijave za nagradu “Prijatelj porodice”.

  Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić kazala je da je nagrada podeljena u tri kategorije – za mala i srednja preduzeća, za velika preduzeća i za javna preduzeća.

  “Negativan prirodni priraštaj nije samo problem Srbije, ali mi moramo aktivno da počnemo da se bavimo tim problemom, jer Srbija dnevno izgubi 107 ljudi, a na godišnjem nivou izgubimo grad veličine Trstenika ili Šapca”, kazala je Brnabić u Privrednoj komori Srbije na predstavljanju nagrada za kompanije koje su “Prijatelji porodice”.

  Ona je dodala da će te kompanije imati veliku čast da ponesu brend “family friendly” kompanija, koji će moći da iskoriste da potrošačima pokažu da idu korak dalje, odnosno da doprinose mladim roditeljima da razvijaju svoju karijeru, a da se ne odriču formiranju porodice.

  Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež je kazao da će PKS obezbediti novčanu nagradu i serfitifikat, koja je neka vrsta “žiga” za nagradu koje doprinose usklađivanju, a dodao je da će se težiti da država takvim kompanija da još benefita poput prednosti na raspisanim tenderima.

  On je dodao da su kriterijumi za nagrađivanje to da kompanije imaju fleksibilno radno vreme, da imaju prijatan odnos prema zaposlenima, brinu o deci zaposlenih, podstiču rađanje, pružaju podršku porodici, utiču na smanjenje stresa, uvažavaju inicijativu u vezi sa uklapanjem rada i roditeljstva i imaju organizacione akcije unutar kompanije prilikom uklapanja, kao i one koje brinu o zajednici.

  Čadež je istakao da je rok do 1. septembra dat sa ciljem da bi kompanije imale dovoljno vremena da primene neke od kriterijuma i da unaprede svoje poslovanje i dodao da očekuje da će u novembru biti nagrađene prve kompanije.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE