Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Srpska građevina DUPLO JAČA od regiona, još 400 mil. EUR u nekretnine

  Najbrojnija delegacija privrednika Srbije na Svetskoj izložbi Ekspo 2020 Dubai, tačnije 158 predstavnika 77 firmi iz sektora građevine i pratećih industrija, tokom sedmice „Urbani i ruralni razvoj“ od 1. do 5. novembra predstaviće potencijal srpskog neimarstva.

  Šansu da povećaju svoje prisustvo na tržištu UAE imaju pre svih, domaći projektanti u različitim oblastima – građevine, arhitekture, elektro i mašinskih instalacija, kaže Ivana Vuletić, sekretar Udruženja za građevinsku industriju Privredne komore Srbije (PKS).

  U delegaciji privrednika, osim velikih kompanija koje već rade na tržištu Emirata, poput Energoprojekta Entela, Urban Planing Guide Engineering, Bexel zastupljene su i male firme kojima je Ekspo prilika da se sretnu sa predstavnicima drugih tržišta i potencijalnim poslovnim partnerima, dogovore poslovnu saradnju i predstave se na najvažnijem poslovnom događaju na svetu u ovom momentu.

  „Najveći deo delegacije čine građevinske kompanije koje se bave izvođenjem i projektovanjem, planiranjem i praćenjem građevinskih radova, održavanjem objekata, ali tu su i IT firme koje se bave ’pametnim’ sistemima, otpadom, kompanije sa inovativnim proizvodima, predstavnici drvne industrije”, navodi Vuletić.

  Na investicionoj konferenciji posvećenoj Real Estate, očekuje se prisustvo investitora i kompanija iz celog sveta.

  Potencijalnim investitorima prezentovaće se prilike za ulaganje u sektor nekretnina Srbije, posebno trendovi i mogućnosti za realizaciju projekata u gradovima Srbije u kojima se poslednjih godina beleži ekspanzija gradnje i tržišta nekretnina.

  Ulaganja u sektoru građevine u 2020. iznose 400 miliona evra

  Kao jedna od industrija koje imaju veliki udeo u BDP-u zemlje i čija ulaganja u 2020. godini iznose oko 400 miliona evra, građevinarstvo i oblast nekretnina u Srbiji imaju značajan potencijal za rast i razvoj.

  Uz to, ovaj segment privrede usko je povezan sa razvojem turizma i privlačenjem i promocijom Srbije kao turistički atraktivne destinacije, stoga će investiciona konferencija posvećena baš ovoj temi predstaviti šta to sve Srbiju čini privlačnom za ulaganja i težiti da već dobre diplomatsko-ekonomske odnose sa UAE, ali i drugim zemljama, unapredi kreiranjem novih investicionih prilika i partnerstava.

  Radoš Gazdić, v.d. direktora Razvojne agencije Srbije (RAS), kaže da Srbija dokazano prednjači u odnosu na region i Jugoistočnu Evropu kada je reč o privlačenju ulaganja u real estate projekte i da je ova investiciona konferencija idealna prilika da celom svetu predočimo investicione potencijale i prednosti Srbije.

  On dodaje da investitori u velikoj meri vrednuju ekonomsku i političku stabilnost zemlje pri odluci o investiranju, što Srbija neupitno ima.

  „Kada je reč o ulaganjima u građevinarstvo i izgradnju nekretnina Srbija ima čak 1,7 puta veći obim investicija od celog regiona Jugoistočne Evrope, to nas već veoma povoljno pozicionira u očima potencijalnih ulagača u ovoj oblasti. Pored optimalne investicione i poslovne klime, po kojoj je naša zemlja među stranim investitorima već dobro poznata, međunarodnim ulagačima u segment nekretnina je, uz veliki potencijal za dalji razvoj, veoma bitna i činjenica da smo dokazano efikasni u postupanju sa građevinskim dozvolama. Potvrdu toga imamo u činjenici da je Srbija među deset zemalja u svetu po brzini izdavanja građevinskih dozvola“, objašnjava Gazdić.

  Izvor: BIZLife

  Foto: PKS/Nada Mitrović

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE