Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  gas, EU

  Srbijagas objavio cene gasa po kilovat-satu

  Javno preduzeće „Srbijagas“ objavilo je na svojoj internet stranici cene gasa za javno snabdevanje po kilovat-satu koje će važiti od 1. oktobra.

  Za grupu kupaca „mala potrošnja“ tarifa „energent“ iznosi 3,42 dinara po kilovat-času, a naplata naknada po mestu isporuke je 1.984,39 dinara godišnje.

  Cena vanvršne, ravnomerne i neravnomerne potrošnje u kategoriji ispod šest bara, kroz tarifu „energent“ je 3,27 dinara po kilovat-satu, tu su i tarife „kapacitet“ od 7,88 do 19,59 dinara po kWh, a merno mesto tarifirano je sa 1.984,39 dinara.

  Srbijagas, gas (Pixabay)

  Srbijagas, gas (Pixabay)

  Kod potrošača na pritisku između šest i 16 bara tarifa energent je 3,16 dinara po kWh, kapacitet od 5,71 dinara za vanvršnu do 14,12 dinara po kilovat-času za neravnomernu potrošnju.

  Tarifa „naknada po mestu isporuke“ je kod ovih potrošača jedinstvena i iznosi 19.843,90 dinara. Sve cene su iskazane bez PDV-a.

  Polovinom avgusta JP „Srbijagas“ je objavio da će se od 1. oktobra tarife za kapacitet i energent umesto u kubnim metrima izražavati u kilovat-satima.

  Srbijagas je tada na svom sajtu objavio da je dobio saglasnost Agencije za energetiku na odluku o ceni prirodnog gasa za javno snabdevanje, a u skladu sa odlukom o izmenama i dopunama metodologije za određivanje cene prirodnog gasa za javno snabdevanje iz ove godine.

  “Pomenutom odlukom se tarife za ‘kapacitet’ iskazuju u ‘dinarima/ kWh/dan/godinu’, a tarife za ‘energent‘ u ‘dinarima/kWh’”, naveli su iz Srbijagasa.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE