Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Srbija suspendovala izvoz oružja na 30 dana

  Ministar odbrane Miloš Vučević potvrdio je da je Vlada Srbije usvojila zaključak na predlog predsednika Aleksandra Vučića kao vrhovnog komandanta o suspendovanju izvoza naoružanja i vojne opreme u narednih 30 dana iz namenske industrije.

  Vučević je rekao da će prioritet u isporuci iz fabrika odbrambene industrije imati Vojska Srbije čime će se, kako kaže, dodatno ojačati kapaciteti države, odnosno Vojske Srbije.

  „Naravno, razumevajući sve okolnosti koje nas okružuju i prateći sve one činjenice koje su relevantne po pitanju procene bezbednosti naše države“, rekao je Vučević za Tanjug.

  Ministar je istakao da to ne znači da Srbija ide u rat, niti priziva rat, već da se dobro procenjuju bezbednosni rizici i izazovi.

  „Pratimo sve ono što se dešava i spram toga se vladamo. Naša je procena u ovom trenutku da komercijalni poslovi ne mogu da imaju prioritet u odnosu na pitanje bezbednosti otadžbine i da ono što se proizvodi u namenskoj industriji mora pre svega da bude usmereno ka Vojsci Srbije, u skladu sa njenim potrebama“, istakao je ministar.

  „Videćemo posle 30 dana kakva će biti situacija, da li će se taj moratorijum na izvoz nastaviti“, rekao je Vučević.

  Vučević je naglasio i da država preko Ministarstva odbrane plaća sve što se uzima za Vojsku Srbije, dodajući da to nisu pokloni.

  Izvor: RTS, Tanjug

  Foto: MOD

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE