Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Srbija i Danska nastavljaju saradnju na uvođenju SOCIJALNE KARTE

  Nova ambasadorka Danske Suzan Šajn izjavila je da će tokom svog mandata nastojati da pruži podršku procesu uvođenja socijalne karte u Srbiji i da će težiti da dovede što više danskih kompanija u Srbiju.

  „Srbija je uređena i organizovana zemlja koja ima potencijal da privuče strane investitore i sigurno će u što skorijem roku implementirati i socijalnu kartu, čime će se građanima dodatno obezbediti ostvarivanje svih njihovih prava na brži i lakši način“, rekla je Šajn u razgovoru sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoranom Đorđevićem.

  Uz pomoć socijalnih karata trebalo bi da prestane praktično jednako subvencionisanje svih građana. Tako bi oni koji zarađuju više počeli da plaćaju punu cenu pojedinih usluga, dok bi siromašniji dobijali popust.

  Kako je saopštio njegov kabinet, Đorđević je rekao da njegovo ministarstvo ima dobru saradnju sa Danskom, kao i da će nastojati da u narednom periodu bilateralne odnose koji su od zajedničkog interesa podigne na još viši nivo.

  „U prethodnom periodu radili smo na upoznavanju sa danskim sistemom socijalne karte i naša zemlja marljivo radi na pripremi i uvođenju tog sistema, koji se izvodi u tri faze. Prva faza je završena, a u drugoj se očekuje usvajanje zakona o socijalnoj karti, koje će ući u skupštinsku proceduru nakon formiranja nove Vlade Srbije, rekao je Đorđević.

  Istakao je da je Srbija zahvalna Kopenhagenu na kontinuiranoj podršci u pregovaračkom procesu za članstvo u Evropskoj uniji.

  Izvor: Beta

  Foto: Vlada Srbije

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE